Чт, 2024-04-18, 20:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
Війська України взяли під контроль східну частину Луганська
Інші останні Надзвичайні новини

Міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей доповів президенту України Петру Порошенку про те, що Збройні Сили України взяли під контроль південно-східну частину міста Луганськ. Про це 18 липня 2014 року о 22:51 повідомила прес-служба глави держави.

Також українські військові розблокували аеропорт Луганська, - йдеться у повідомленні.

Як повідомив у себе на Facebook народний депутат Олег Ляшко, українські бійці з розблокованого луганського аеропорту "більше місяця вони не їли хліба". "Останній тиждень їдять тільки ячневу кашу на воді і п'ють чай без цукру", - додав він.

За словами Гелетея, армія продовжує звільнення населених пунктів Донецької та Луганської областей від угруповань проросійських бойовиків.

З середини квітня місто утримують бойовики Валерія Болотова, креатури голови парламентської фракції Партії регіонів (ПР) Олександра Єфремова. Болотов починав у Єфремова водієм, потім обійняв посаду керівника служби охорони нелегальних вугільних шахт ("копанок").

5 липня Болотов облаштував свій командний пункт у місті Стаханові Луганської області.

Російські куратори Болотова відповідальним за контрольовану бойовиками частину Луганщини призначили московського політтехнолога та лоббіста Марата Башарова.

У ЛНР говорять, що українським військам не вдалося зайняти південний схід Луганська

Прес-служба самопроголошеної Луганській Народної Республіки спростувала інформацію про перехід під контроль української армії південно-східній частині Луганська.

"Ми не підтверджуємо цю інформацію, південно-східну частину міста української армії взяти не вдалося", - повідомили "Інтерфакс" у прес-службі в суботу вранці.

"З приводу аеропорту поки інформації немає, тому ні підтвердити, ні спростувати цю заяву ми не можемо", - додали в прес-службі ЛНР.

У Луганську за добу через бойові дії загинули 16 жителів

У Луганську за минулу добу, 18 липня, через бойові дії загинули 16 мирних жителів, 66 - зазнали поранення.

Як повідомив міський антикризовий центр "15-77", 18 липня на території обласного центру ситуація залишалася вкрай напруженою. До антикризового центру надійшло 1725 звернень громадян.

"У результаті постійного обстрілу міста загинули 16 (3 жінки, 13 чоловіків) мирних жителів, отримали поранення 66 луганців. За минулу добу "швидкою допомогою" здійснено 156 виїздів", - йдеться в повідомленні.

В результаті обстрілу зафіксовано пошкодження 36 житлових будинків і об`єктів.

Зазначається, що комунальні та аварійні служби працюють у посиленому режимі з відновлення пошкоджень комунікацій та відновлення подачі світла, води й газу абонентам.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Війська України взяли під контроль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]