Чт, 2024-04-18, 02:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Військове втручання в Україну Путін почав ще з Майдану – СБУ
Інші останні Надзвичайні новини

Служба безпеки України скерувала дипломатичними каналами офіційний запит у Росію із вимогою допитати генерал-полковника ФСБ, який у січні та лютому 2014 року прибував в Україну з дипломатичним паспортом, а також ще з 30-ма іншими високопоставленими офіцерами.

Як повідомляє прес-служба СБУ, про це голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив в ефірі програми «Шустер-LIVE».

За словами Наливайченка, цей генерал-полковник неодноразово викликав на доповідь тодішнього голову СБУ О. Якименка та планував так звану «антитерористичну» оперцію проти українських громадян.

«Військове втручання Росії по суті розпочалося не в Криму, а з подій на Майдані, із втручання генералітету РФ у події в Україні. Ми маємо захистити українських громадян від іноземних спецслужб та від їхніх генералів, наполягаємо на допитах, вироку суду і притягненні до відповідальності», – сказав голова СБУ.

СБ України також вимагає від російської сторони інформацію про підстави та замовників з українського боку постачання в Україну вантажів спецзасобів для використання проти учасників масових акцій протесту, які прибули з Російської Федерації до України рейсами «Чкаловськ – Київ» 21 січня та 24 січня 2014 року.

Наливайченко наголосив на тому, що за потреби для покарання винних можна вийти на рівень міжнародного трибуналу за прикладом Боснії.

«Тому ми добиватимемося притягнення винних до відповідальності на українському та міжнародному рівні», – сказав голова СБУ.

Як писав «Вголос», 3 квітня глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що до масових вбивств «майданівців» у Києві могли бути причетні співробітники ФСБ Російської Федерації, які були помічені у столиці України.

Також Наливайченко повідомив, що у період масових вбивств активістів Майдану, в українських аеропортах «Гостомель» та «Жуляни» приземлялись літаки Російської Федерації, які доставили 5100 кілограмів вибухівки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: військове втручання, Майдану, Путін, СБУ, Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]