Пт, 2024-04-19, 03:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Військові в зоні АТО отримуватимуть 5 тисяч гривень. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Зарплату військовослужбовців у зоні АТО в новому бюджеті зрівняли і тепер вона становитиме до 5 тисяч гривень. Про це в ефірі Hhromadske.tv розповів заступник голови парламентської фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

"Це невелика зарплата, але ті, хто в зоні АТО, отримують доплати - до 5 тисяч гривень. Базова ставка - три з половиною плюс нарахування. Звичайно, це невеликі гроші, але ми повинні розуміти і те, що вперше в історії нашої держави ми збільшили витрати на оборону в рази. Це враховуючи втрату 20% економіки, це враховуючи переддефолтний стан економіки", - розповів він.

При цьому він зазначив, що 5 тисяч гривень - це зарплата для військових у контрактній армії.

Під мобілізацію в цьому році мають потрапити близько ста тисяч громадян. А майже 20% громадян, які вже служать, можуть погодитися продовжити контракт на рік, розповів народний депутат Сергій Пашинський.

Він зазначив, що важливим елементом нового закону є можливість запропонувати короткий річний контракт людям, які вже були мобілізовані і мають бойовий досвід.

"Цей закон, який ми з такими боями приймали, передбачає, що якщо люди підуть на контракт на рік - ми збережемо за ними місце роботи та зарплату", - підкреслив Пашинський.

Він зазначив, що набагато вигідніше брати в армію людей, що мають бойовий досвід.

"Зараз у нас 60 тисяч мобілізованих. Ми розраховуємо, що відсотків 15-20 захочуть залишитися. Якщо вони залишаються - ми мобілізуємо менше", - підкреслив Пашинський.

Загалом, повідомив Пашинський, планується створити армію чисельністю 200-250 тисяч. У зону АТО буде спрямована третина з них.

Нагадаємо, 15 січня Верховна Рада схвалила проведення часткової мобілізації у 2015 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: військові, зоні АТО, 5 тисяч гривень. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]