Сб, 2024-04-20, 02:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Вийти із СІЗО можна тільки за гроші або після дзвінка згори - Дзиндзя
Інші останні Кримінальні новини
Журналіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзиндзя, якого заарештували під час штурму Банкової, заявив, що людина, яка потрапляє до СІЗО, може вийти звідти, лише заплативши гроші. Про це він сказав в інтерв'ю "Українському тижню".

"Я оптиміст за натурою. І коли опинився в СІЗО, ще мав якусь надію на Феміду, на справедливість. Але потім поспілкувався у "Лук'янівці" з людьми, яких звинувачують у тих чи інших злочинах, і мене як холодною водою облили", - розповів Дзиндзя.

"Якщо потрапляєш до слідчого ізолятора, звідти можна вийти лише тоді, якщо заплатиш гроші. А ще за допомогою дзвінка якогось можновладця, чинуші... Або за допомогою спеціального закону! Інших шляхів на волю немає. Щоб чесно тебе засудили чи виправдали та випустили – такого немає. Виправдальних вироків немає!" – додав він.

Журналіст вважає, що у країні потрібно докорінно змінювати все: "За своє дуже коротке правління Віктор Янукович відкинув нас до сталінських часів. У нас не працюють ані суди, ані прокуратура, ані міліція".

"Мені соромно за нашу країну. Тут для того, щоб випустити на волю людину, яка ні в чому не винна, потрібно створювати якийсь спеціальний закон. Іноземці сміються. А мені соромно, дуже соромно..." - сказав Дзиндзя.

Окрім того, він зазначає, що після фільму "Тюрма №1" у Лук'янівському СІЗО нічого не змінилося.

"Я думав, що у "Лук'янівці" щось змінилося після виходу документального фільму Костянтина Усова "Тюрма №1". Але насправді там не помінялося нічого. Як був бардак, так і залишився", - сказав Дзиндзя, додавши, що хіба що нова влада може щось змінити.

Активіст зазначив, що у СІЗО до нього "ставилися нормально": "Навіть допомога була від самого кримінального світу, посилка наступного після затримання дня".

За словами Дзиндзі, в'язні підтримують революцію.

"Підтримують. Хоча в них є певні претензії до неї. Через Євромайдан деякі люди залишаються досі в СІЗО – їх просто не вивозять на суди! Людина, яка була зі мною в одній камері, пропустила чотири судових засідання", - розповів він.

Як відомо, Дзиндзю, який був на Банковій під час штурму Адміністрації президента, 6 грудня заарештували на 2 місяці.

Йому інкримінували ч.3 ст.286 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілим).

27 січня Шевченківський райсуд зняв з нього кримінальне обвинувачення.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Дзиндзя, СІЗО, гроші, дзвінка згори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]