Чт, 2024-04-18, 15:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Вік найдавніших музичних інструментів допомогла встановити нова технологія
Інші останні Новини світу науки і технологій

Археологи провели повторне датування артефактів, виявлених у печері Geißenklösterle, і встановили, що вони старші, ніж вважалося досі. Серед артефактів є, в тому числі, і найдавніші на сьогоднішній день музичні інструменти - наприклад, флейта з бивня мамонта. Стаття вчених з'явилася в журналі Journal of Human Evolution, повідомляє Lenta.ru.

У рамках нової роботи науковці використовували нову технологію датування органічних останків, зокрема кісток. Суть технології полягає в тому, щоб виключити з досліджуваних зразків забруднення, що вносяться залишками колагену - білка, що становить основу сполучних тканин організму.

Завдяки цьому методу науковцям вдалося встановити, що вік артефактів становить 40-43 тисячі років, що на 2-3 тисячі років більше, ніж вважалося досі. За словами вчених, такі методи грають ключову роль у формуванні давньої хронології та тестуванні різного роду гіпотез.

Дослідники говорять, що нові результати змушують переглянути час виникнення так званої оріньякської культури. Ця культура, що виникла на початку пізнього палеоліту на території сучасної Європи, відома, в першу чергу, образотворчим мистецтвом та музичними інструментами.

Примітно, що метод дослідників допоміг підтвердити їх раніше висловлену гіпотезу про те, що акваторія Дунаю була місцем зародження цієї культури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1090 | Додав: admin | Теги: вік найдавніших музичних, печера Geißenklösterle | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]