Ср, 2024-04-24, 19:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:50
Виклали відео масштабного теракту на російській базі в Латакії сирійські повстанці. Кажуть про вбитих "генералів"
Інші останні Новини світу

Російська військова база у Соновбер Джиблі (Сирія), котра знаходиться за 15 кілометрів від Латакії, була атакована за допомогою авта з вибухівкою. Цю інформацію повідомляє The Jerusalem Post, а також турецький портал Köklü Değişim й інформагенція АА.

Згідно з інформацією, що наводиться, внаслідок вибуху загинули десятки російських офіцерів і, навіть, "генерали". Однак, їхні прізвища та звання при цьому не деталізуються.

Відповідальність за напад взяли два опозиційних до Башара аль-Асада угруповання, "Ахрар аль-Шам" та "Баян". Інформацію про це вони розповсюдили ввечері в середу, 24 лютого 2016 року. Хоча теракт стався в неділю, 21 лютого.

За даними прес-служби "Ахрар аль-Шам", які наводяться на офіційному сайті організації, два вищезгадані угруповання в координації з місцевими джихадистами вирішили нанести удар після того, як довідалися про зустріч на цій базі російських військових високопосадовців.

За твердженням представників руху, публікацію повідомлення про проведення акції навмисно відклали до середи, аби бійці антиасадівського руху опору могли успішно повернутися на контрольовані опозицією території.

Вони стверджують, що готувалися до нападу протягом двох тижнів.

Повстанці також оприлюднили на YouTube коротке відео, на якому, за їхніми свідченнями, записано безпосередньо момент вибуху.

Російська сторона наразі жодних чином не коментує цю інформацію.

Нагадаємо, 8 лютого французька газета Le Monde повідомила про загибель у Сирії кількох російських інструкторів. Однак, Москва підтвердила особу лише одного з них.

Окрім того, за свідченням прокремлівського голови Чечні Рамзана Кадирова, його спецназівцями з Центорою створена й нібито успішно діє розгалужена агентурна мережа в тилу "Ісламській державі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: російська база, Латакія, теракт, вбиті генералів, Сирійські повстанці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]