Сб, 2024-04-20, 13:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:29
Викликали тимчасовий технічний колапс сильні снігопади в Європі, Росії та Азії
Інші останні Прогноз погоди
Значні снігові опади викликали затримки і скасування рейсів у низці аеропортів Європи.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Європейську організацію з безпеки авіаційних польотів "Євроконтроль".

Зокрема, 7 грудня проблеми спостерігаються в аеропортах Амстердама, Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа і в двох паризьких аеропортах - "Орлі" і імені Шарля де Голля.

Через сильний снігопад, що почався в бельгійській столиці рано-вранці, в п'ятницю, 7 грудня, скасовано 40 авіарейсів у Національному брюссельському аеропорту "Завентем", тимчасово призупинено рух швидкісних поїздів з Франції, Німеччини та Нідерландів, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на бельгійські ЗМІ.

Представники аеропорту сподіваються на відновлення повітряного руху ближче до вечора.

"Зараз рейси йдуть за розкладом у бюджетному бельгійському аеропорту Шарлеруа на півдні країни", - повідомляється в прес-службі аеропорту.

Причина проблем - значні снігові опади і сильний вітер.

У службі високошвидкісного залізничного сполучення між Францією, Бельгією, Німеччиною та Нідерландами "Таліс" також радять пасажирам відкласти поїздки, оскільки очікуються затримки і тимчасові зупинки в русі поїздів.

За даними Бельгійського королівського метеорологічного інституту, за ранок п'ятниці, 7 грудня, у Бельгії випало до восьми сантиметрів снігу.

"Євроконтроль" також повідомляє про можливість виникнення проблем в аеропортах Цюриха і Женеви.

На сайті українського міжнародного аеропорту "Бориспіль" за станом на 12.10 про затримки чи скасування рейсів не повідомляється.

Снігопад і дощ ускладнили ситуацію на дорогах Шотландії і півночі Великої Британії

Ситуація на дорогах Північної Англії і Шотландії ускладнена через сніг, що переходить у дощ, повідомив ИТАР-ТАСС з посиланням на місцеві поліцейську дорожню служби в четвер ввечері, 6 грудня.

Поліція попереджає про "надзвичайно погані" умови на дорогах, а дорожня служба рекомендує водіям проявляти пильність, перед поїздкою дізнаватися останні новини про погоду, закладати більше часу на поїздку і враховувати, що при русі може знадобитися більший гальмівний шлях.

Складні погодні умови вже призвели до перебоїв у русі громадського транспорту, заторів і ДТП. У графствах Абердіншир (Шотландія), Хартфордшир (Англія), а також Ессекс (Англія) закрито школи.

Метеорологічна служба Великобританії попереджає, що сильний снігопад триватиме і в п'ятницю, 7 грудня.

Москва "застрягла" в гігантському автомобільному заторі

За даними профільних інтернет-систем, які відстежують трафік на дорогах російської столиці в режимі реального часу, рівень заторів на магістралях у Москві за станом на вечір середи, 5 грудня, досяг дев'яти балів з десяти можливих.

Згідно з інтерактивною картою міста, найбільш складна ситуація склалася на Третьому транспортному кільці, де швидкість руху не перевищує 10 км/год. Не краща ситуація була і на Садовому кільці, а на МКАД найбільша "пробка" розтягнулася від Ленінградського шосе до Ліанозово в обидва боки.

На восьмикілометровій ділянці від Варшавського до Калузького шосе по внутрішній стороні машини не могли рухатися швидше, ніж 3 км/год.

На так званих "вильотних" магістралях затори зберігаються не тільки до МКАД, а й продовжуються в області. Найяскравіший тому приклад - Рязанський проспект у Москві, що переходить потім в центральну вулицю міста Люберці, де рівень заторів також досяг 9 балів.

Варто зазначити, що напередодні ввечері, коли в місті вже закінчився перший сильний снігопад грудня, транспорт рухався по вулицях набагато швидше.

Термометри фіксували показники до мінус 7 градусів.

У Карелії в Петрозаводську через крижані затори на річці оголошено режим НС

У столиці Карелії введено режим надзвичайної ситуації через крижані затори на річці Лососинка, повідомили Інтерфаксу в прес-службі міської адміністрації.

Затори загрожують підтопленням однієї з вулиць і стадіону "Юність". Річка вийшла з берегів у перші дні грудня і підійшла впритул до будівлі стадіону, залила доріжки, майданчик для метання спису, зливову каналізацію, колодязі і зупинилася за два метри від футбольного поля із сучасним штучним покриттям.

За даними адміністрації, розлив ріки був викликаний, по-перше, забрудненим річищем річки (велика кількість сміття, територія водойми перебуває у федеральній власності). По-друге, мороз і снігопад призвели до появи на дні водойми шуги - пухких скупчень снігової маси.

У прес-службі розповіли, що після проведених 3 грудня Карельської республіканської пошуково-рятувальною службою серії вибухів рівень води знизився, але повністю вона не спала.

"У разі неприйняття дієвих заходів збитки можуть перевищити 20 млн рублів", - повідомили в мерії.

У МНС Карелії відзначили, що ускладнення обстановки не прогнозується.

"Загрози життю та здоров'ю громадян немає. Орієнтовно роботи з ліквідації затору буде завершено 6 грудня", - повідомили у відомстві.

На Кузбасі через погодні умови сталася велика ДТП за участі 15 автомашин

Сильний снігопад призвів до великої ДТП на трасі Кемерово - Ленінськ-Кузнецький вдень у середу, 5 грудня, передає Интерфакс з посиланням на інформацію очевидця.

За його словами, на 23-му км автотраси зіткнулися щонайменше 15 автомобілів, переважно легкових.

"За попередніми даними, в ДТП чотири особи постраждали", - сказав співрозмовник агентства, не уточнивши тяжкість отриманих ними травм.

В агентстві щодо захисту населення і території Кемеровської області РФ "Інтерфаксу" підтвердили факт великої ДТП, зазначивши, що на місце події відряджено групи рятувальників, а рух на трасі в бік Кемерово закрито.

Представник Кемеровського центру медицини катастроф підтвердив агентству інформацію про чотирьох постраждалих, уточнивши, що всі вони отримали травми легкого ступеня тяжкості, і, цілком ймовірно, відмовляться від госпіталізації.

"На місці працює реанімаційна бригада, підмога їм не знадобилася", - сказав співрозмовник агентства.

В УДІБР по області агентству повідомили, що на місце події виїхали співробітники автоінспекції.

На Сахаліні сніговий циклон знеструмив п'ять мікрорайонів Південно-Сахалінська

У Південно-Сахалінську в середу, 5 грудня, випала майже місячна норма снігу, повідомляє Интерфакс.

5 мікрорайонів міста через снігопад залишилися без енергопостачання.

"У результаті енергоаварії без світла залишилися жителі п'яти мікрорайонів Південно-Сахалінська. На відновлення енергопостачання направлено 10 ремонтних бригад, задіяно 10 одиниць техніки", - повідомив агентству "Інтерфакс-Далекий Схід" представник прес-служби ВАТ "Сахаліненерго".

За його словами, фахівці планували усунути аварію до 18-ї години місцевого часу.

У прес-службі також нагадали, що триває відновлення енергопостачання в Долинському, Невельському і Холмському районах області.

У свою чергу Сахалінгідрометслужба повідомляє, що в Південно-Сахалінську протягом середи випало 80% місячної норми опадів. Снігопад триває досі.

Через циклон на Далекому Сході затори на трасах і затримки авіарейсів

Через циклон поромну переправу Ваніно-Холмськ було закрито до четверга, 6 грудня, в Хабаровському краї і ЄАО обмежено рух на трасах, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на диспетчерську службу переправи.

Через шторм у Татарській протоці рух поромів між материком і Сахаліном було закрито як мінімум до четверга. Висота хвиль у Татарській протоці - 3,5 метра, вітер - 17-20 м/с. Всі чотири порома стоять в районі порту Ваніно.

За інформацією ГУ МНС Хабаровського краю, через снігові замети та ожеледицю обмежено рух пасажирського автотранспорту і великовантажних машин по федеральній трасі Хабаровськ-Владивосток і автодорозі Лідога-Ваніно.

У Єврейській автономній області, де 4 грудня випала майже півторамісячна норма опадів, снігопад не припиняється при вітрі до 17 м/сек, також дуже складна ситуація. Дорожні служби не встигають розчищати автотраси від снігових заметів. Федеральну трасу "Амур" закрито для руху пасажирських автобусів і машин з небезпечними вантажами.

Державна інспекція безпеки дорожнього руху просить автомобілістів утриматися від поїздок на особистому транспорті.

Аеропорт Хабаровська працює, але затримано приліт і виліт більше десятка рейсів. Основні причини затримок - несприятливі метеоумови, погода нижче мінімуму в пунктах вильоту і прильоту.

У Південній Кореї через сильні снігопади скасовано десятки міжнародних і внутрішніх авіарейсів

Сильні снігопади, що обрушилися 5 грудня на центральні райони Республіки Корея, стали причиною скасування десятків міжнародних та внутрішніх рейсів, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на представника компанії "Корейська корпорація аеропортів".

Столична міжнародна "повітряна гавань" - аеропорт"Інчхон" не зміг прийняти 15 міжнародних і два внутрішніх рейси. Було змінено час посадки 29 літаків, для яких "Інчхон" був пунктом призначення, і перенесено 66 вильотів. В інших аеропортах скасовано 64 внутрішніх рейси.

Товщина сніжного покриву в столичному регіоні досягла майже 8 см. На дорогах утворилися величезні затори, влада рекомендувала водіям бути гранично уважними.

Нагадаємо, в минулі вихідні в Росії на трасі М10 в Тверській області утворилася пробка завдовжки 200 кілометрів, а в Латвії більше тисячі будинків опинилися без електрики через рясні снігопади.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: сильні снігопади в Європі, Росії та Азії, колапс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]