Пт, 2024-04-19, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:44
Викрали багато відомих картин, зокрема твір Матісса, з Роттердамської галереї
Інші останні Новини світу
З Роттердамської художньої галереї "Кюнстхал" викрадено кілька цінних картин, серед яких, ймовірно, полотно Анрі Матісса. Про зникнення в поліцію сьогодні вранці повідомили співробітники галереї.

Ні поліція, ні музейні працівники поки що не оприлюднили повного списку вкрадених творів мистецтва. Провадиться оцінювання збитку, при цьому в "Кюнстхалі" підтвердили інформацію про зникнення кількох "важливих робіт". За даними місцевих ЗМІ, серед них – "Дівчинка, що читає" Анрі Матісса, передає ИТАР-ТАСС.

Всі вкрадені картини були частиною масштабної виставки "Авангард", що відкрилася 7 жовтня і приурочена до 20-річчя галереї. На ній було представлено понад 150 полотен, з-поміж них роботи Пабло Пікассо, Сальвадора Далі, Вінсента Ван Гога, Піта Мондріана, Василя Кандинського з колекції "Фонду Тритона".

Зазначимо, влітку з галереї на Манхеттені в Нью-Йорку невідомі вкрали картину Сальвадора Далі "Дон Хуан Теноріо", яка оцінюється в 150 тисяч дол. А у січні з Національної художньої галереї в Афінах було викрадено дві картини, однією з яких виявилася робота Пабло Пікассо.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: картин, Роттердамської галереї, Матісса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]