Сб, 2024-04-20, 12:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:54
Викрили псевдодержавне утворення на Чернігівщині: друкували собі "суверени" й листувалися з владою
Інші останні Кримінальні новини

   Співробітники Служби безпеки України викрили на Чернігівщині псевдодержавне утворення "Титульний суверенний народ України", члени якого не визнають повноваження державних органів України.

Як повідомляє у четвер 20 жовтня прес-центр СБУ, встановлено, що група осіб створила в Чернігівській області самопроголошені структури, в тому числі "органи місцевого самоврядування", "судові і правоохоронні органи", "фінансові установи".

"Члени незаконного об’єднання не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги українського законодавства щодо призову на строкову військову службу. Також незаконне об’єднання розпочало видачу мешканцям регіону т.зв. "паспортів людини корінного народу України" з обіцянкою звільнення від оподаткування, непідсудності органам судової влади України, уникнення сплати комунальних платежів, недоторканості майна та ін.", - йдеться в повідомленні.

Для отримання визнання зловмисники організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами і посольствами іноземних держав.

В СБУ інформують, що у помешканнях та офісних приміщеннях псевдоутворення оперативники спецслужби вилучили статути і статутні документи; бланки паспортів довільного зразка, посвідчення, водійські права, печатки і штампи, виготовлені власні банкноти, автомобільні номери тощо.

Наразі триває досудове розслідування.

Зауважимо, як випливає з відкритих джерел (організація має кілька своїх веб-сайтів та часто-густо про себе інформує), таке листування відбувалося вже 10 років. Зокрема, перша "документальна згадка" про них датована січнем 2006 року – йдеться про публікацію під назвою "Про створення та діяльність Деснянської Префектури Чернігівського Муніципалітету Титульного Суверенного Народу України". Тоді ще псевдодержавники призначили собі головою Валентину Петрівну Шакун, яка має "паспорт Республіки Суверенного Народу України РСНУ 250100388". Наразі ж керманичем "титульників" є такий собі Олег Олексійович Брильов. Вказується, що "Його Імператорська Величність Государ-імператор Титульного Суверенного Народу України" закінчив Київський Політехнічний Інститут, у минулому був відповідальним працівником Міністерства автомобільної промисловості СРСР, Чернігівського облвиконкому УРСР, ще й майстер спорту СРСР.

 

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 683 | Додав: adminA | Теги: Чернігівщина, листи владі, суверени, псевдодержавне утворення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]