Чт, 2024-03-28, 22:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Вилучати автомобілі для потреб армії уряд дозволив
Інші останні Надзвичайні новини

Кабінет міністрів вніс зміни до "Положення про військово-транспортний обов’язок", згідно з якими військкоматам дозволяється вилучати автомобілі для потреб Збройних сил України. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 405 від 17 червня 2015 року.

Згідно зі змінами, військкомати зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій.

"Під час мобілізації задоволення потреб військових формувань здійснюється шляхом безоплатного залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності на умовах повернення їх після оголошення демобілізації", - йдеться у постанові.

Як зазначається, дія положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян - власників транспортних засобів.

При цьому, дія положення не поширюється на дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, представництва іноземних та міжнародних організацій, іноземців та осіб без громадянства.

"Від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв’язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань за наявності укладеного з Міноборони договору на виконання мобілізаційних завдань, а також за умови, що їх транспортні засоби і техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань", - йдеться у документі.

Крім того, від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації можуть звільнятися також підприємства, установи та організації, у яких є висока суспільна потреба.

"При цьому перелік підприємств, установ та організацій, у яких є висока суспільна потреба, затверджується Кабінетом міністрів за поданням Міноборони", - йдеться у постанові.

Нагадаємо, 20 травня 2014 року Верховна Рада санкціонувала мобілізацію автотранспорту. Вчора законопроект №4785 від 28 квітня 2014 року "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації" Верховна Рада проголосувала у другому читанні.

Законопроект №4785 фактично дає право мобілізувати будь-який автотранспорт. Більшість правок, які внесли до цього законопроекту до другого читання, не торкнулися самої суті. Так, згідно із законом, "виконання військово-транспортного обов’язку щодо мобілізації, якщо не введено правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється відповідно до мобілізаційного плану України шляхом безкоштовного залучення транспортних засобів підприємств, установ та організацій усіх форм власності, а також громадян-власників транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, інших військових формувань на умовах повернення транспорту власникам після оголошення демобілізації".

Водночас у законі зазначено, що обсяги транспортних засобів за типами і марками, які планують залучити під час мобілізації, встановлюють місцеві держадміністрації за поданням військових комісаріатів.

Додамо, Львівська облрада пропонує зобов'язати СДП "Укрспец'юст" і митників не виставляти на аукціон конфісковані автомобілі, а передавати їх Міноборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: уряд, автомобілі, потреб армії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]