Чт, 2024-04-18, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Винайшли ноутбук, який згортається в рулон. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

Команда дослідників, в яку увійшли фахівці зі сфери IT, дизайнери та бізнесмени, вирішила створити принципово новий тип мобільних комп'ютерів. Так з'явився пристрій під назвою Rolltop. Його поки що немає у продажу, та й у світі існує лише концепція.

Основна ідея - зробити ноутбук, який має здатність згортатися у рулон, і у якого замість звичайної клавіатури був би ще один сенсорний екран, повідомляє ТСН.

Згідно з концепцією розробників, гнучкий пристрій може бути яких завгодно розмірів - все одно його можна згорнути в рулон, і габарити в складеному вигляді від збільшення розмірів гаджета майже не зміняться.

Концептуальний Rolltop скручується в циліндр завдовжки 28 сантиметрів і діаметром 8,3 сантиметра, діагональ його екрану поки що становить 17". Наразі фахівці починають реалізувати задум з ноутбуком майбутнього у життя.

Зазначимо, що науковці з Університету Дрекселя, що у Філадельфії, створили новий суперконденсатор, який невдовзі дасть змогу батареї мобільного телефону триматися тижнями, а у ноутбука вистачатиме енергії на кілька днів. Це стане можливим завдяки новому конденсатору, на створення якого американських науковців надихнула звичайна цибулина.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1193 | Додав: adminA | Теги: ноутбук-рулон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]