Чт, 2024-04-18, 14:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
Вінницю Порошенко привітав з Днем міста і назвав її інноваційною столицею України
Інші останні Новини з регіонів України

Президент України Петро Порошенко привітав жителів Вінниці з Днем міста. "Зі святом тебе, дорога Вінниця! Слава Україні!", - написав глава держави в Twitter.

"Сучасна Вінниця - це місто особливого колориту, яким пишаються всі мешканці міста. Поєднання європейського духу й української гостинності, міцні подільські традиції і сміливе новаторство роблять Вінницю неповторною і самодостатньою", - йдеться в привітанні, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

За словами Порошенка, атмосферу доброзичливості, затишку і комфорту відчуває кожен, хто приїжджає до Вінниці.

"А креативність управлінських рішень і прогресивність ідей, міжнародне визнання і стрімкий розвиток Вінниці не залишають жодних сумнівів у тому, що тут пульсує серце Європи", - зазначив президент.

Він висловив переконання, що такі високі досягнення є результатом спільної праці всіх жителів, які своїм ентузіазмом, натхненням і любов'ю до рідного міста створюють його славне сьогодення і перспективне майбутнє.

"У цей святковий день бажаю всім жителям і гостям Вінниці добра, злагоди і достатку, а мальовничому місту над Бугом - нових успіхів і процвітання", - підкреслив Порошенко.

Також Порошенко заявив, що досвід Вінниці в проведенні реформ буде поширений по всій країні.

"Вінницька влада продемонструвала всій Україні, всій Європі і всьому світу, що вона ефективна і вміє вирішувати проблеми. Зараз треба навчитись розв'язувати проблеми по всій Україні, так як це навчилися робити у Вінниці", - сказав Порошенко.

Він зазначив, зараз Вінниця може називатися європейською, туристичною, інноваційною столицею України. Президент нагадав, що ще 20 років тому говорили про Вінницю: гарне місто, але провінційне.

"Тепер же ніхто не наважиться назвати місто провінційним", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що сьогодні до Вінниці приїжджають з інших міст України вчитися, як відкривати прозорий офіс надання адміністративних послуг, як будувати нові котельні, запускати нові трамваї, переробляти сміття.

"Ключова позиція - люди не повинні бачити проблеми, проблеми влада повинна вирішувати", - підкреслив глава держави.

Президент підкреслив, що заради цього була розпочата децентралізація.

"Децентралізація - це значить права, влада, гроші і відповідальність повинна бути передана громадам", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, міський голова Сергій Моргунов повідомив, що бюджет розвитку міста виріс у 5 разів: у 2013 році він становив 100 млн грн, а в 2016 році - 500 млн грн.

"Це означає, що громада нарешті сама повинна вирішувати, як їй розвиватися, що будувати, як контролювати владу, яким чином нести відповідальність", - додав президент.

Як зазначив Порошенко, в місті були зроблені важливі кроки щодо децентралізації.

"Ми рішуче будемо продовжувати цю тверду позицію. Досвід, наявний у Вінниці, буде поширений і щодо великої кількості реформ. Реформ, які вже відбуваються, будуть продовжені по всі нашій країні", - підкреслив глава держави.

Раніше у Вінниці учні загальноосвітньої школи №23 в День знань перетворили паркан навчального закладу у 214-метрову вишиванку.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: День міста, Вінниця, інноваційна столиця України, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]