Чт, 2024-04-25, 19:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
"Випадково" уряд згадав про Національну академію наук і видав 50 мільйонів
Інші останні Економічні новини
На засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік". Про це повідомили 9 жовтня у прес-службі Мінфіну.

Законопроектом, зокрема, передбачено виділення додаткового фінансування у 2012 році Національній академії наук України за бюджетною програмою "Фундаментальні дослідження, прикладні наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури та наукових об'єктів, що становлять національне надбання" на оплату праці працівників науково-дослідних установ і організацій в обсязі 50 815,8 тис гривень.

Ухвалення законопроекту дозволить забезпечити виплату заробітної плати працівникам науково-дослідних установ і організацій Національної академії наук України, сприятиме посиленню соціального захисту громадян та зростанню рівня добробуту населення.

Нагадаємо, профспілка працівників академії наук України 10 жовтня проведе пікетування біля Кабміну та Адміністрації президента на знак протесту проти недофінансування діяльності НАНУ.

За словами голови профспілки Анатолія Широкова, акція протесту пов’язана з тим, що уряд не виконує досягнутої 24 травня домовленості про поступове підвищення державних витрат на діяльність НАНУ і, зокрема, заробітну плату її співробітників. За його словами, у проекті держбюджету на 2013 рік фінансування НАНУ передбачене у розмірі 2 млрд 540 млн грн, але це становить лише 65% потреб академії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 7610 | Додав: adminA | Теги: Національну академію наук, уряд, 50 мільйонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]