Чт, 2024-03-28, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Випала третина місячної норми опадів у Москві : магістралі та аеропорти паралізовано
Інші останні Новини світу
Зима, що застала Москву, як завжди, зненацька, паралізувала місто, спровокувавши на дорогах транспортний колапс. Розпочата ще в середу заметіль за неповну добу висипала на російську столицю вже третину місячної норми снігу. Прогнози синоптиків не втішають: у четвер снігопад триватиме і буде супроводжуватися сильним вітром і ожеледицею, а в п'ятницю очікується ще й повторення крижаного дощу 2010 року.

За даними синоптиків, з початку снігопаду в районі базової столичної метеостанції на ВВЦ випало 19 мм опадів (7 мм вдень і 12 мм - вночі). З 13.00 середи до 06.00 четверга в Москві місцями випало від 14 до 16 см снігу, заявив прес-секретар заступника мера столиці з питань ЖКГ та благоустрою Ігор Пергаменщик, повідомляє http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

Таким чином, за даними Гідрометеобюро, за неповну добу в Москві випало близько 35% листопадової норми опадів (58 мм). Рекорд з опадів встановив підмосковний Новий Єрусалим, де в середу і в ніч проти четверга випало 30 мм опадів.

У зв'язку з тим, що місто ще й досі перебуває в зоні циклону, який приніс із собою рясний снігопад, за прогнозами синоптиків, за четвер в Москві може випасти ще до 20 мм опадів. Втім, представник мерії, посилаючись на синоптиків, заявив, що вдень в Москві "очікується ще від 4 до 8 см снігу".

Така погода буде сприяти утворенню ожеледиці. Вже сьогодні вона стала причиною транспортного колапсу в російській столиці. Рух транспорту на багатьох магістралях Москви, а також на під'їзді до міста практично паралізовано - завантаженість доріг станом на 10 годину ранку - 9 з 10 балів.

Аналогічна ситуація спостерігається і на виїзді з міста, на багатьох магістралях затори тягнуться від МКАД на десятки кілометрів в область: це шосе Ентузіастів, Ленінградське, Київське, Новоризьке, Мінське, Новорязанське, Косинське і Ярославське шосе.

У Москві від снігу прибираються і обробляються протиожеледними реагентами також двори, тротуари, підходи до станцій метро та об'єктів соціальної сфери, зупинки громадського транспорту. "Міські системи життєзабезпечення в екстремальних погодних умовах, зокрема поривчастого вітру швидкістю понад 15 метрів на секунду, працюють без збоїв", - заявив офіційний представник мерії.

Тим часом заметіль внесла зміни не тільки в ситуацію на дорогах, а й у розклад столичних аеропортів. В аеропорту "Домодєдово" затримали більш як сім десятків рейсів через складні метеоумови в московському регіоні. На 2.00 четверга затримувалися 73 рейси, до 6.00 таких залишилося лише шість. У прес-службі летовища зазначили, що затримки становили від однієї до двох годин, а о 5.00 розклад почав стабілізуватися.

ЗМІ з посиланням на пасажирів також повідомляють про затримку десятків рейсів в аеропорту "Внуково". За словами очевидців, зокрема, затримувалися вильоти в Петербург. Всього, за деякими даними, затримано близько 30 рейсів, у "Внуково" ситуацію не коментували.

Табло аеропорту "Шереметьєво" показувало до 6.00 понад 25 скасованих і затриманих рейсів з вечора середи через погодні явищ. Також зафіксовано велику кількість невеликих запізнень авіакомпаній за часом вильоту і прильоту.

Зазначимо, що два роки тому сильний снігопад, що обрушився в четвер, 9 грудня, на Москву, також паралізував рух на дорогах столиці, численні власники автомашин не могли виїхати з центру міста.

Численні затори утворилися як у бік центру, так і в бік області, на кільцевих автодорогах рух практично було паралізовано. Три роки тому Москва також стояла в заторах через снігопад.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: магістралі, аеропорти паралізовано, Москві, опадів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]