Пт, 2024-04-19, 19:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Виплату ще 5 млрд на комунальні субсидії президент узаконив та підписав звільнення пенсій від оподаткування
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік", яким понад 5 млрд грн спрямовується на субсидії для малозабезпечених громадян.

Про це повідомляє в п'ятницю, 10 червня, прес-служба голови держави.

Порошенко наголосив, що ці кошти спрямовуються малозабезпеченим громадянам для того, щоб надати їм допомогу у зв'язку з приведенням тарифів до ринкового рівня.

"Усі підвищення держава повинна компенсувати малозабезпеченим громадянам. Для того, щоб не сталося збоїв, на ці цілі виділяється додатково ще 5 млрд грн", - прокоментував він.

Президент зазначив, що ще одна позиція, яка відображена в законі про держбюджет, - це збільшення соціальних стандартів у цьому році замість запланованих 6% на 10%.

За словами голови держави, цього недостатньо.

"Упевнений, що ця лінія захисту соціальних стандартів при зростанні економіки буде продовжена", - підкреслив президент.

Окрім того, Порошенко нагадав, що напередодні підписав закон, який дозволить направити додатково понад 3 млрд грн на відновлення інфраструктури звільненого Донбасу.

Також сьогодні Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій", ухвалений Верховною Радою України 2 червня цього року.

За словами голови держави, в 2015 році владі вдалося врятувати країну від дефолту, а на початок цього року – досягти макрофінансової стабілізації економіки і позитивної динаміки.

"Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зламати негативну тенденцію падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів... У першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що ця тенденція продовжиться і надалі, тому що ми маємо сьогодні і зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів", - зазначив Порошенко.

За словами голови держави, всі ці фактори дають можливість забезпечити не тільки життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження на пенсії.

"Перші ці кроки дають нам можливість забезпечити не тільки фінансування сектору оборони і безпеки, Збройних Сил України, а й в першу чергу направити його тим, хто сьогодні найбільше його потребує. Перше – були зроблені кроки, спрямовані на захист пенсіонерів. І сьогоднішній закон, який я підписую, стверджує, що у нас більше не будуть обкладатися податком пенсії", - сказав Порошенко, наголосивши, що пенсіонери в даний час – одна з першочергових категорій громадян, які потребують підтримки держави.

Як повідомлялося, відповідний законопроект №4245 підтримали 2 червня в цілому 274 народних депутати. За основу він був ухвалений 19 травня 307 голосами. Відповідно до закону, для пенсій, які перевищують 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, ставка податку становитиме 18% на суму перевищення даного розміру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: 5 млрд, звільнення пенсій, Оподаткування, президент, комунальні субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]