Чт, 2024-03-28, 10:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Вирушили до Маріуполя Клімкін та глави МЗС чотирьох країн Європи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Клімкін та глави МЗС чотирьох країн Європи вирушили до Маріуполя

Павло Клімкін і глави МЗС з Литви Лінас Лінкявічюс, Латвії Едгарс Рінкевичс, Естонії Свен Міксер та Польщі Яцек Чапутович летять до Маріуполя.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці у Facebook

"Погода нам аж ніяк поки що не сприяє, намагаємось добратися до Маріуполя з міністрами закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та Польщі. Покладаємося на наших найкращих пілотів", - зазначив глава українського МЗС.

Як повідомлялося, глави МЗС здійснять поїздку до Маріуполя задля ознайомлення з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя. Міністри також ознайомляться зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донбасі.

Цей візит є відповіддю на заклик міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року. Україна працює зі своїми міжнародними партнерами з тим, щоб реалізувати низку соціальних та інфраструктурних проектів та підтримати жителів українського Приазов’я.

У ході поїздки передбачається спілкування міністрів закордонних справ зі ЗМІ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: глави МЗС чотирьох країн Європи, Клімкін, Маріуполь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]