Сб, 2024-04-20, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
Вищий адмінсуд судитиме Кірєєва і може врятувати Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Вищий адмінсуд розгляне позов "бютівця" Юрія Одарченка з приводу законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського райсуду Києва, повідомляє "Українська правда", посилаючись на прес-службу київського осередку "Батьківщини".

Розгляд справи відбудеться 28 лютого о пів на 11-ту ранку, і відбудеться у приміщенні Вищого адмінсуду за адресою Московська, 8, корп. 5.

За твердженням позивача, Кірєєва незаконно призначено на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він не складав необхідного кваліфікаційного іспиту, не було опубліковано інформацію про його переведення у пресі, а також не було проведено конкурсу на заміщення посади.

Крім того, на переконання Одарченка, порушено процедуру переведення судді. За його інформацією, Кірєєв подав заяву про переведення не до кваліфікаційної комісії, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента, який і задовольнив його прохання.

Раніше Одарченко вже звертався із позовом щодо незаконності обіймання Кірєєвим посади судді до ВАСУ, але тоді позов залишили без розгляду.

У випадку задоволення позовних вимог вирок Родіона Кірєєва щодо екс-прем’єра Юлії Тимошенко стане незаконним, оскільки буде визнаний як такий, що ухвалений неповноважним суддею.

Нагадаємо, що під час розгляду справи Тимошенко у Печерському суді суддею Родіоном Кірєєвим було багато нарікань, що він є недосвідченим суддею та був переведений до вказаного суду всього за кілька місяців до розгляду резонансної справи.

Раніше Тимошенко заявила, що Адміністрація президента "тримає на гачку" суддю Печерського райсуду Києва Кірєєва. За словами Тимошенко, за півтора дня вивчення попередньої діяльності судді Кірєєва її адвокат встановив, що суддя закрив 20 із 32 справ проти людей, які виробляли і збували наркотики. На думку Тимошенко, суддя бере хабарі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: Вищий адмінсуд судитиме Кірєєва і м | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]