Чт, 2024-03-28, 17:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
Виставка картини "Останній день Ради" відкрилася у Києві
Інші останні Культурні новини

У Києві триває виставка картини "Останній день Ради". На полотні зображена охоплена вогнем Верховна Рада з депутатами, що вистрибують від безвиході з вікон парламенту.

Біля палаючої будівлі Верховної Ради на полотні також зображена частина Маріїнського парку, де гуляють кияни - хтось вигулює собаку, хтось обіймає кохану, а хтось - знімає пожежу ВР на мобільний телефон.

Як повідомила організатор і координатор виставки Юлія Філоненко, автор полотна дав згоду на оприлюднення картини, більш того - написав маніфест, який було роздано всім, хто прийшов помилуватися на зображення парламенту, охопленого полум'ям. Сам автор картини не прийшов на відкриття виставки, турбуючись про свою безпеку, повідомляє Корреспондент.net.

"Палаюча Рада - це не заклик, а настрій. Це вихід: "нарешті". Це заборонена мрія; устриця з лимонним соком, подана в пупку Моніки Беллуччі. Рада, Кабінет, Адміністрація... це не так важливо. Еквілібристика політичних акробатів, яку ми з вами спостерігаємо, - не більш ніж стрибки по верхотурі застиглої системи... Так було раніше. Але тепер дещо змінилося", - йдеться в маніфесті автора полотна, що називає себе Громадянином Художником.

Реакція народних депутатів на цю виставку ще невідома. Проте раніше повідомлялося про те, що картину хотіли викупити, щоб знищити, у журналіста, якому автор довірив її на зберігання.

Виставка картини "Останній день Ради" відкрилася увечері 17 квітня в галереї AlexArt на Подолі (вул. Хорива), експозиція триватиме тиждень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1014 | Додав: admin | Теги: останній день ради, виставка картини, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]