Чт, 2024-04-25, 23:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Виставка скарбів та реліквій Храму Гробу Господнього відбудеться у Версалі
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Версальському палаці (Франція) у вівторок 16 квітня відкриється виставка скарбів з єрусалимського храму Гробу Господнього. В експозиції будуть представлені коштовності та історичні предмети.

Найбільш цінні з них належали відомим європейським правителям, повідомляє NEWSru.com.

Людовик XIVпередав в дар храму, в якому є католицький боковий вівтар, чудові золоті ювелірні прикраси, канделябри й золоті чаші. Республіка Генуя подарувала образ святого Георгія в лицарських обладунках, виконаний у техніці гобелена. Іспанія передала золото вищої проби.

Вперше будуть показані скарби, про існування яких мало хто знав: дорогі священицькі облачення, богослужбове начиння, середньовічний живопис, що дивом уцілів під час воєн, грабунків і пожеж, золото і срібло, усипане коштовними каменями, гобелени і вишивки, які ніколи не бачили сонячних променів.

В цілому в католицькій частині храму Гробу Господнього були зібрані францисканцями близько 3 тисяч дорогоцінних предметів.

Крім дорогих прикрас на виставці покажуть історичні реліквії. Це меч і стремена Готфріда Бульйонського, який брав участь у першому Хрестовому поході. Готфрід володів Нижньо-Лотарінгським герцогством на стику Франції та Німеччини (частина сучасної Бельгії). Готуючись до походу, Готфрід продав Верденське графство, щоб зібрати військо з 90 тисяч озброєних лицарів і піхотинців. Після захоплення Єрусалима Готфрід відмовився від запропонованої йому королівської корони, віддавши перевагу титул "Стража Гробу Господнього", повідомляє портал "Седмица.ru".

Раніше повідомлялося, що у лютому у єрусалимському Музеї Ізраїлю відбулася нова масштабна виставка "Остання подорож царя Ірода Великого". Серед 250 експонатів, знайдених в Іродіоні, Єрихоні, на Храмовій горі та інших місцях, можна відзначити фрагмент фрески із зображенням битви у Акциумі (морської битви між флотом Октавіана Августа і флотами Антонія і Клеопатри), а також саркофаг і ванну царя Ірода. Проте виставка вже викликала шквал обурення у палестинців, які не пропустили нагоди заявити свої права на експонати.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: версаль, виставка скарбів та реліквій Храму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]