Пт, 2024-03-29, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Виставку премії Future Generation Art Prize 2012 відкриває PinchukArtCentre
Інші останні Культурні новини
У PinchukArtCentre відкрилася групова виставка 21 номінанта на здобуття премії Future Generation Art Prize 2012 - першої глобальної міжнародної премії для молодих художників віком до 35 років, заснованої Фондом Віктора Пінчука у грудні 2009 року. Про це повідомили в прес-службі PinchukArtCentre.

Виставка фокусується на нових роботах, створених спеціально для арт-центру, та має на меті максимальне розкриття мистецької позиції молодих авторів. Експозиція розташована на трьох поверхах арт-центру дозволить скласти уявлення про нові тенденції та напрямки арт-діяльності молодого покоління художників з усього світу.

Молоді художники, що увійшли до шорт-листа, представляють 16 країн. Члени Відбіркової комісії, до складу якої увійшли семеро компетентних експертів світового масштабу, відібрали претендентів з більше ніж 4 000 заявок, отриманих від молодих митців з 134 країн. Ім’я володаря Головної премії, яка складає $100 000, буде визначено та оголошено у Києві 7 грудня 2012 року міжнародним журі.

До складу шорт-листа Премії Future Generation Art Prize у 2012 році увійшли наступні художники і колективи: Йонатас де Андраде (Бразилія), Меріс Анжіолетті (Італія), Марва Арсаніос (Ліван), Міколь Ассаель (Італія), Ебігейл Девілль (США), Микита Кадан (Україна), Меіро Коідзумі (Японія), Андре Комацу (Бразилія), Ева Котаткова (Чеська Республіка), Ян Ксін (Китай), Басім Магді (Єгипет), Тала Мадані (Іран), Ахмет Огют (Туреччина), Амалія Піка (Аргентина), Агнєшка Польска (Польща), Емілі Ройсдон (США), Райане Табет (Ліван), Орельєн Фроман (Франція), Лінетт Ядом-Боакьє (Великобританія), та дві групи: Жуан Маріе Гусман + Педро Паіва (Португалія), та Р.E.П. (Україна).

Микита Кадан, володар Головної Премії PinchukArtCentre 2011, загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва для молодих українських художників, став двадцять першим номінантом на отримання премії Future Generation Art Prize в 2012 році.

Паралельно на другому поверсі PinchukArtCentre представляє персональну виставку "Два тижні, одне літо" Патрона Премії Future Generation Art Prize Деміена Хьорста. В рамках своєї нової експозиції, яка гармонійно вписується в контекст другої виставки номінантів Премії, відомий художник демонструє одинадцять нових динамічних живописних робіт, над якими митець працював з літа 2010 року.

Також в залах на 5-му поверсі PinchukArtCentre продовжує демонструвати проект "Колекційна платформа 3: Вічність сьогодення" - експозицію, що складається з робіт восьми художників, представлених добіркою ключових різнопланових творів.

Виставка представляє собою динамічне поєднання робіт провідних художників сучасності, серед яких Андреас Гурскі, Олафур Еліассон, Джефф Кунс, Борис Михайлов, Такаші Муракамі, Деміен Хьорст, поряд з представниками молодого покоління: переможцем першого конкурсу національної Премії PinchukArtCentre Артемом Волокітіним та володаркою Премії Future Generation Art Prize 2010 Сінтією Марселле.

Відвідати виставку можна буде з 3 листопада по 6 січня 2013 року з 12:00 – 21:00, з вівторка по п’ятницю.

Раніше повідомлялось, що журнал ArtReview опублікував щорічний список ста найвпливовіших людей у сучасному мистецтві за 2012 рік, в якому Віктор Пінчук посів 32 місце.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1059 | Додав: adminA | Теги: PinchukArtCentre, Future Generation Art Prize 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]