Пт, 2024-03-29, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Виступи Саакашвілі у Комітеті виборців проаналізували: чудовий оратор, але бреше
Інші останні Політичні новини

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі оперує неправдивою та маніпулятивною інформацією під час своїх публічних виступів, що обумовлено прагненням створити нову партію та бажанням отримати більше прихильників в Україні. Такий висновок зробили експерти проекту "Дослівно", проаналізувавши інтерв’ю Саакашвілі на телеканалі NewsOne, повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

"Міхеїл Саакашвілі чудовий оратор, проте у своїх промовах він завжди був схильний до перебільшення. Особливо зараз, коли він втратив свій пост в Одеській області. Популістська риторика Міхеїла Саакашвілі також обумовлена створенням нової партії та бажанням отримати більше прихильників в Україні", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Зазначається, що для аналізу було відібрано кілька фактів, на які спирався Саакашвілі під час виступу. З п'яти проаналізованих заяв колишнього чиновника три мали маніпулятивний характер, а ще дві виявилися неправдивими.

Зокрема, неправдивими є заяви Саакашвілі про те, що він ніколи не був помічений у популізмі, адже на посаді голови Одеської ОДА він не виконав переважну більшість своїх обіцянок, як і про те, що Одещина - єдиний регіон України, де не беруть хабарів.

"Протягом останнього року в Одеській області затримали низку високопосадовців за підозрою у хабарництві. Зокрема, начальника управління міської ради Теплодара та одного з керівників Державної фітосанітарної інспекції області", - йдеться у повідомленні.

Серед заяв маніпулятивного характеру названо те, що Україна має жахливу репутацію в Америці і Європі, адже результати аналізу Reputation Institute свідчать, що протягом останнього року репутація країни значно покращилася у світі. "Згідно з рейтингом, Україна посіла 59-ту позицію, покращивши показник на 9 сходинок порівняно з 2015 роком", - інформують в КВУ.

У КВУ також спростували, що Саакашвілі у Грузії виграв би вибори. "За останні кілька років у Грузії рейтинг політика різко впав. Парламентські вибори 2016 року партія Саакашвілі зі значним відривом програла партії "Грузинська мрія", - йдеться у дослідженні.

Крім того, маніпулятивною є заява, що Одеса стала лідером за інвестиційною привабливістю.

"Одеса традиційно посідає високі місця у рейтингах інвестиційної привабливості. За час перебування Саакашвілі на посаді голови Одеської обласної адміністрації, цей показник суттєво не змінився", - нагадали експерти.

Раніше Саакашвілі "присудив" президенту Петру Порошенку "приз Піноккіо" за "брехливий виступ" про реформи в Одесі.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 692 | Додав: adminA | Теги: виступи Саакашвілі, Комітет виборців, чудовий оратор, але бреше | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]