Чт, 2024-04-18, 02:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
Виступили проти угоди про Brexit парламенти Шотландії та Уельсу
Інші останні Новини світу

Парламенти Шотландії та Уельсу виступили проти угоди про Brexit

Парламент Шотландії і Національна асамблея Уельсу проголосували за те, щоб виступити проти угоди про Brexit, про яку з Брюсселем домовився уряд Великої Британії.

Про це повідомляє агенство Reuters.

На референдумі 2016 року Англія і Уельс проголосували за те, щоб покинути ЄС, а більшість громадян в Шотландії і Північної Ірландії виступили за те, щоб залишитися у складі блоку.

З тих пір і уряд Шотландії, і уряд Уельсу стверджують, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей проігнорувала їхній голос у своїх планах щодо виходу країни з ЄС. Вони стурбовані економічним впливом Brexit.

Голосування у обох парламентах, хоча й не має зобов'язуючої сили, є способом формалізації їхньої політичної опозиції.

"Угода прем'єр-міністра завдасть серйозної, довгострокової шкоди робочим місцям, рівню життя і державним службам, таким як Національна служба охорони здоров'я, тому угода ​​повинна бути відхилена", - заявив міністр конституційних відносин Шотландії Майкл Рассел.

За його словами, уряд Великої Британії повинен припинити погрожувати катастрофічним результатом виходу "без угоди", щоб таким шантажем домогтися схвалення своєї "руйнівної угоди".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: проти угоди про Brexit, парламенти Шотландії та Уельсу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]