Чт, 2024-04-25, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
В Україні державні витрати малоконтрольовані - Світовий банк
Інші останні Економічні новини
Українська влада виконує не всі вимоги щодо контролю за державними коштами, заявили у Світовому банку.

У звіті зазначається, що українська держава не проводить довгострокового бюджетного планування, а свої видатки залишає закритими для зовнішнього контролю, а це стоїть на заваді притоку капіталів в Україну.

Українська система управління державними фінансами демонструє середні показники у світовому вимірі, заявив директор Світового банку в Україні, Бєларусі та Молдові Цімяо Фань.

Водночас, за його словами, одним із найслабших залишається показник зовнішнього контролю та аудиту.

Це зумовлено тим, що повноваження Рахункової палати є недостатніми, а парламентський контроль залишається обмеженим, зазначив він.

Нагадаємо, у минулому місяці Світовий банк знизив прогноз зростання економіки України в 2013 р. (порівняно з січневим прогнозом) на 0,2 п.п. - до 3,8%. Крім того, СБ скоротив прогноз щодо дефіциту поточного рахунку до ВВП в 2012 р. з 4,9% до 4,7%, в 2013 р. - з 4,3% до 4,2%.

Наприкінці квітня віце-президент Світового банку Філіпп Ле Уеру заявив, що економічна ситуація в Україні не потребує негайних зовнішніх запозичень, зокрема від Міжнародного валютного фонду, але відновлення програми з МВФ є важливим у перспективі.

Він зауважив, що Світовий банк працює з Україною над проблемою мінімізації негативних соціальних наслідків від підвищення тарифів для уразливих верств населення. Водночас віце-президент СБ переконаний, що Україна потребує структурних реформ в енергетичній сфері.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Україні державні витрати малоконтро, Світовий банк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]