Чт, 2024-03-28, 22:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Витрати ПР на політику за перше півріччя 2012 року перевищили 66 млн доларів - ЗМІ
Інші останні Кримінальні новини

Витрати Партії регіонів, яку представляв колишній президент Віктор Янукович, на політику та хабарі лише за друге півріччя 2012 року становили понад 66 мільйонів доларів. Про це сьогодні на брифінгу "Рукописи не горять" повідомив народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко.

"Це документи про видатки на українську політику з корупційних джерел. Це документи, які вказують на рівень корумпованості, на рівень проникнення брудних грошей в українську політику. Це документи, які показують, як Партія регіонів фінансувалася, куди витрачалися кошти і що було джерелом їх надходження", - сказав Лещенко.

"Загалом у нашому розпорядженні є 22 сторінки документів, які стосуються другого півріччя 2012 року", - зазначив він і додав, що це весь масив інформації, який він та головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик анонімно отримали від певних людей.

При цьому Лещенко припустив, що масив документів, які колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до Національного антикорупційного бюро України, був більшим.

"З тих документів, які є в нашому розпорядженні, видно, що загалом видатки за цей період становили близько 66 мільйонів доларів на українську політику для Партії регіонів. При цьому частина документів у нас відсутня, наприклад, вони стосуються основного етапу виборчої кампанії 2012 року. Тому насправді, я думаю, що було витрачено ще більше грошей", - заявив Лещенко.

Разом з тим, з тих документів, які Лещенко та Мусаєва-Боровик оприлюднюють - найбільш кричущим є те, що там є факти про давання хабарів членам та підрозділам Центральної виборчої комісії, які вимірювалися мільйонами доларів. "Це гроші на політику, гроші на хабарі, народним депутатам з інших фракцій. Це гроші за голосування депутатами інших фракцій в інтересах Партії регіонів. Це гроші, які було виплачено третім силам, і найцікавіше з тих сил, які є в наших документах, це партія "Наша Україна" і партія Комуністична", - заявив Лещенко, припустивши, що в інших масивах матеріалів є згадки про інші партії.

У документах сказано, що сума хабарів на ЦВК становить 3 мільйони доларів.

Так, у списках зазначаються виплати, зокрема голові ЦВК Михайлу Охендовському та тодішньому депутату, а пізніше голові Мін'юсту Олені Лукаш. Її сестра Тетяна Лукаш - член ЦВК з 2007 року.

У "чорній бухгалтерії" ПР є матеріали про щомісячні виплати понад 1 млн дол. ряду центральних каналів за "джинсу"

У "чорній бухгалтерії" Партії регіонів є матеріали про щомісячні виплати понад 1 млн дол. ряду центральних телеканалів за так звану "джинсу", повідомив Лещенко.

Лещенко повідомив, що це лише частина документів аналогічних тим, які днями передав Національному антикорупційному бюро України колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, передає УНІАН.

За його словами, у цих документах є цікаві матеріали щодо виплати грошей (понад 1 млн дол. щомісячно) ряду центральних телеканалів за так звану "джинсу".

Лещенко додав, що на регіональні медіа та радіостанції було витрачено значно менші суми коштів.

У зв`язку з цим він висловив переконання у необхідності внесення змін до закону про вибори, ухвалення закону про суттєве обмеження або взагалі заборону телевізійної реклами на комерційних телеканалах.

Депутат закликав правоохоронні органи надати відповідну оцінку оприлюдненим матеріалам після перевірки всіх документів і насамперед в тій частині, що стосується "фінансування" ЦВК.

Як повідомлялось, 30 травня під час на прес-конференції в Києві генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в списках "чорної бухгалтерії Януковича" фігурують прізвища представників політичних партій, які сьогодні на слуху.

Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив, що передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх і чинних високопоставлених чиновників. Він розповів про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму майже 2 млрд доларів. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: 66 млн доларів, перше півріччя 2012 року, політика, ЗМІ, витрати ПР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]