Вт, 2024-03-19, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:26
Виверження вулкана в Японії: заблоковані більше 150 осіб. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Раптове виверження вулкана Онтаке в Японії застало зненацька сотні людей: десятки туристів блоковані в двох альпіністських таборах на схилах, а чотирьох альпіністів засипало попелом. Триває рятувальна операція, пише NEWSru.com.

Національний телеканал NHK показав в ефірі кадри виверження, яке почалося в суботу, 27 вересня, вранці: над кратером піднімається стовп попелу заввишки в декілька кілометрів. Жителі прилеглих до Онтаке районів повідомили про декілька вибухів у кратері вулкана і викиди невеликих фрагментів породи. Представник пожежного департаменту префектури Нагано Макото Насегава повідомив Reuters, що в результаті виверження вісім людей отримали поранення, у тому числі один - важкі.

ИТАР-ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє, що близько 150 людей як і раніше залишаються на схилах вулкана. Несподіване виверження застало зненацька більше 200 альпіністів і туристів, що перебували в момент його початку в районі вулкана. Приблизно 60 з них екстрено спустилися вниз. Решта через концентрацію попелу в повітрі були змушені сховатися в двох альпіністських таборах на схилах.

Надходять також відомості про чотирьох альпинистів, яких засипало вулканічним попелом. Одного з них вже вдалося врятувати. Наразі рятувальники роблять зусилля зі звільнення інших. За даними рятувальних служб, один з потерпілих знепритомнів. Крім того, щонайменше одна людина вважається зниклою безвісти.

На допомогу блокованим альпіністам поспішають близько 80 працівників пожежного управління, яке в Японії виконує функції МНС.

Крім того, через виверження і погіршення видимості були змінені маршрути низки авіарейсів.

Національне метеорологічне управління країни підвищило рівень небезпеки в околицях вулкана до третього за п'ятибальною шкалою і заборонило наближатися до нього на відстань менше 4 кілометрів. При резиденції прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе в Токіо створено кризовий штаб у зв'язку з виверженням вулкана.

Вулкан Онтаке розташований приблизно в 200 кілометрах на захід від Токіо. Востаннє він вивергався в 2007 році. Поблизу вулкана немає атомних електростанцій.

Наприкінці серпня одразу в двох куточках Землі - в Ісландії і Папуа-Новій Гвінеї - почалися виверження вулканів. В обох випадках викиди вулканічного попелу загрожували авіасполученню, оскільки відбувалися в безпосередній близькості від регулярних маршрутів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 892 | Додав: admin | Теги: Японія, виверження вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]