Сб, 2024-04-20, 05:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:48
Візи для українців Євросоюз відмінить після виконання технічних умов, говорить Сікорський
Інші останні Новини Європейського Союзу
Європейський Союз готовий відмінити візи для громадян України після того, як українська влада виконає висунуті для цього "технічні умови". Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у програмі "Сигнали дня" на Польському радіо, передає УНІАН.

Він нагадав, що польська влада, як і раніше, підтримує запровадження безвізового режиму для українців.

"Але це теж вимагає реформаторських дій українського уряду, бо міністри внутрішніх справ держав ЄС не відмовляться від технічних вимог. Мають бути договори про реадмісію, повинен бути ефективний контроль кордонів, біометричні паспорти та база виданих паспортів", - описав він питання, які ще необхідно вирішити.

"Запевняю вас, як тільки Україна виконає ці технічні умови, то є воля, аби запровадити безвізовий рух", - сказав міністр.

Сікорський додав, вже зараз "мільйони українців" можуть їздити до Польщі, яка входить в Євросоюз, без віз завдяки запровадженому в 2009 році малому прикордонному руху (до 30 кілометрів вглиб Польщі -ред).

Україна узгодила з Євросоюзом план запровадження безвізового режиму восени 2010 року, але, за останніми даними, поки не виконала навіть першу його частину, яка передбачає підготовку відповідного законодавства.

У листопаді 2013 року Єврокомісія офіційно рекомендувала Раді Євросоюзу відмінити візи для громадян Молдавії, котра вже виконала узгоджений аналогічний план, та громадяни якої зможуть без віз їздити в Євросоюз орієнтовно десь через рік.

Узгоджений з Євросоюзом план запровадження безвізового режиму для України складається з двох етапів, перший з яких передбачає створення правової бази для запровадження безвізового режиму, а другий – втілення в життя ухваленого законодавства.

На відміну від традиційних "дорожніх карт" безвізового режиму, підписання якого добивалася спочатку українська влада, план дій не передбачатиме автоматичного скасування віз у випадку його виконання.

46-мільйонна Україна, котра є найбільшим східним безпосереднім сусідом 28 держав ЄС, розпочала переговори про запровадження безвізового режиму для своїх громадян у 2008 році.

Експерти називали можливим виконання узгодженого плану за 2-5 років.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: візи, технічних умов, Євросоюз відмінить, Сікорський, українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]