Чт, 2024-04-18, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Візит південнокорейського лідера до США КНДР назвала "прелюдією війни"
Інші останні Новини світу
Північна Корея вважає перший візит президента Південної Кореї Пак Кин Хе до США "прелюдією війни", спрямованою на ескалацію конфлікту на півострові. Про це повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

Представник північнокорейського Комітету з мирного об'єднання Кореї сказав в інтерв'ю Центральному телеграфному агентству (ЦТАК), що візит південнокорейського президента в США посилить напруженість на півострові і в регіоні в цілому, передає РИА "Новости".

"Це прелюдія до небезпечного вторгнення в КНДР", - сказав північнокорейський чиновник, назвавши позицію Сеула щодо всіх ключових питань відносин з Північною Кореєю "політикою конфронтації".

Як раніше заявило Міноборони Південної Кореї, Сеул не братиме участі у системі ПРО США і зробить ставку на розвиток власної програми захисту від ракетної загрози з боку КНДР. Влада відзначила, що військові Південної Кореї співпрацюють з американською системою ПРО виключно у сфері обміну розвідданими.

Як повідомлялося, 7 травня У КНДР зі стартового майданчика зникли два ракетних комплекси "Мусудан". До цього протягом декількох останніх тижнів були побоювання, що Північна Корея здійснить запуск ракет.

Нагадаємо, міністерство оборони Південної Кореї повідомляло, що КНДР може провести випробувальний запуск балістичної ракети до кінця липня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: прелюдія війни, США, КНДР, візит південнокорейського лідера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]