Чт, 2024-04-25, 06:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
Визнала "мовний" закон нечинним на території області Львівська облрада
Інші останні Новини з регіонів України
Львівська обласна рада визнала закон "Про засади державної мовної політики" нечинним на території області. За таку пропозицію проголосували 64 депутати, передає "Інтерфакс-Україна".

Ініціатором пропозиції стала депутат Львівської облради Ірина Фаріон. Вона запропонувала внести зміни до Програми розвитку української мови та української культури - окремий пункт з формулюванням "визнати нечинним на території області закон про засади державної мовної політики".

"Пропоную визнати нечинним на території Львівської області закон Ківалова у зв'язку з його антидержавною сутністю і грубими порушеннями під його ухвалення", - сказала вона.

Зазначимо, 30 серпня Львівська міська рада попросила Конституційний Суд офіційно роз'яснити окремі положення закону про мовну політику. Рішення про звернення депутати ухвалили на позачерговій сесії. Крім того, міськрада просили роз'яснити, чи мали право обласні ради затверджувати регіональною мовою російську.

8 серпня Віктор Янукович підписав закон "Про засади державної мовної політики", а також доручив Кабінетові міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні. Зазначимо, "мовний закон" набув чинності 10 серпня.

Крім того, 23 серпня Івано-Франківська міська рада серпня ухвалила заяву до президента, Верховної Ради і Конституційного Суду щодо невизнання "мовного" закону Колесніченка-Ківалова.

Раніше Тернопільська облрада відмовилась визнавати мовний закон і зажадала від суддів Конституційного Суду визнати "мовний" закон неконституційним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: області, Львівська облрада, мовний закон нечинним | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]