Пт, 2024-04-19, 14:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Вйськовий збір не поширюватиметься на всі банківські валютообмінні операції - НБУ
Інші останні Економічні новини

Військовий збір у розмірі 1,5%, яким із 13 березня обкладаються доходи від операцій, пов`язаних із переходом прав власності за валютними цінностями, не поширюватиметься на весь перелік банківських операцій, які можна віднести до валютообмінних. Про це йдеться в повідомленні на сайті Національного банку України.

Згідно з повідомленням, у ході щотижневої наради в Нацбанку керівники 40 найбільших банків України висловили занепокоєння в зв`язку з відсутністю чіткого порядку стягнення й адміністрування зазначеного збору.

Директор Департаменту податкової й митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Микола Чемерук, який взяв участь у нараді, зазначив, що Мінфін з метою врегулювання цього питання проводить консультації з представниками Нацбанку та Державної фіскальної служби.

За його словами, найближчим часом буде надано докладні роз`яснення учасникам ринку з незрозумілих питань.

"Податковий збір не поширюватиметься на весь перелік банківських операцій, які можна віднести до валютообмінних", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялось, відповідно до Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України й деяких інших законодавчих актів України" від 02.03.2015 р., із 13 березня доходи від операцій із валютними цінностями (крім цінних паперів), пов`язаними з переходом права власності на такі валютні цінності, обкладаються військовим збором за ставкою 1,5%.

Військовий збір було введено в Україні як додаткове джерело фінансування й підтримки армії, яка виконує завдання в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Ставка збору становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: всі банківські валютообмінні операц, вйськовий збір, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]