Пт, 2024-04-19, 20:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Влада бездіяльна - румунські пірати грабують українські кораблі на Дунаї
Інші останні Кримінальні новини
Українські судна на Дунаї часто стають жертвами нападів піратів з Румунії та Сербії, проте влада цих країн нічого не робить для боротьби зі злочинцями. Про це повідомляє прес-служба Українського дунайського пароплавства.

"Зазвичай нападів зазнають несамохідні судна, які під час проведення перебувають на якірних стоянках без спостереження. Все частіше капітани відзначають випадки, коли місцеве населення грабує баржі в світлий час доби, нікого не боячись", - заявили в пароплавстві.

Як правило, крадуть вантажі, кришки люків, силові кабелі. Так, наприклад, 5 жовтня з теплохода "Капітан Жидков" вкрали частину вантажу пшениці через носовий лаз у трюмі. На наступний день з теплохода "Львів" були вкрадені люки бортових відсіків і кришка ланцюгового ящика. На теплоході "Белград" вкрали три мішки по 500 кг соєвого концентрату.

Найнебезпечнішою ділянкою в Дунайському пароплавстві назвали район від 240-го до 350-го кілометра Дунаю, де здійснюється переформування штовханих составів для проходження рукавом Борча-Бала, що на території Румунії.

"Викликає стурбованість бездіяльність місцевої влади. За кожним фактом нападу і грабежів капітани теплоходів УДП складають акти, а також інформують капітанів портів і місцеву поліцію прилеглих населених пунктів. Проте жодної реакції не спостерігається", - повідомили в пароплавстві.

У пароплавстві констатували, що ситуація стає абсолютно нестерпною, і порівняли цю ділянку Дунаю з Аденською затокою біля узбережжя Сомалі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: грабують українські кораблі на Дуна, румунські пірати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]