Пт, 2024-03-29, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
Влада боїться арабської весни і тисне на патріотичні групи в соцмережах - "Свободівець"
Інші останні Політичні новини

Невідомі люди, які представилися співробітниками СБУ, допитували керівників найбільшої проукраїнської інтернет-спільноти в соцмережі "ВКонтакте" "Ми – Патріоти України", погрожували їм розправою та схиляли до співпраці. Про це 25 жовтня заявив прес-секретар партії ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, повідомила Gazeta.ua.

Як розповів Юрій Сиротюк, співробітники СБУ вимагали від адміністраторів інтернет-спільноти "Ми – Патріоти України", що налічує близько 170 тисяч учасників, надати доступ до адміністрування групою та змушували їх співпрацювати з СБУ. У разі невиконання вимог погрожували проблемами, що чекають на них та їхні родини.

"До нас подзвонили хлопці, які адмініструють найбільшу проукраїнську групу у "ВКонтакте". Вони живуть в різних містах і просто адмініструють цю групу. На них вийшли представники управління по боротьбі з організованою злочинністю і СБУ. Одного змусили підписати заяву про співпрацю, дати коди доступу до цих мереж, погрожували, розповідали, чим мають займатися, казали, щоб не лізли в політику тощо", - розповів Сиротюк.

За його словами, львів'янина Романа Чернецького, одного з керівників групи "Ми – Патріоти України", викликали в УБОЗ 16 жовтня і розпитували його стосовно діяльності інтернет-спільноти. При цьому в розмові Чернецькому натякали на підривну діяльність інтернет-спільноти супроти теперішнього режиму і схиляли до співпраці з СБУ.

До ще одного з адміністраторів групи, вінничанина Сергія Шайдаюка, прийшли невідомі особи, які також представилися співробітниками СБУ, хоча жодних документів не показали. В розмові з адміністратором невідомі зауважили, що в спільноті є заклики до масових заворушень у разі фальсифікацій виборів і почали погрожувати кримінальною відповідальністю.

"Очевидно, з чим це пов'язано - влада боїться арабської весни. Всі знають, що всі ті події, які відбувалися на Близькому Сході, були координовані через соціальні мережі. І наша влада робить низку заходів, щоби убезпечитися від цього", - сказав Сиротюк.

Він пообіцяв тримати ситуацію під контролем і захищати адміністраторів спільноти.

"Люди, на яких чинився цей тиск, виявилися не з лякливих, одразу зв'язалися з нами, відповідно, ми вчора зробили публічну заяву, щоби СБУ знала, що ми цією темою цікавимося, будемо цих людей захищати, надавати юридичну допомогу. І дуже добре, що хлопці віддали коди доступу до цієї групи і зразу виключили цього адміністратора", - наголосив Сиротюк.

Він також наголосив, що такі дії влади вказують на те, що високопосадовці дуже бояться заворушень і роблять всі зусилля для того, аби вони не почалися.

При цьому Сиротюк запевнив, що адміністратори спільноти не причетні до ВО "Свобода".

"Українське середовище в нашій країні перебуває у певному гетто. Ми бачимо засилля російських ЗМІ та інше. Тому люди й об'єднуються в соціальних мережах, обмінюються музикою. Ми теж є в цій групі, час від часу хтось туди щось пише. Відповідно, ми на таких людських взаєминах, як "друзі в Інтернеті", - наголосив він.

Раніше повідомлялось, що Міністерство внутрішніх справ виступає за обмеження анонімності користувачів мережі Інтернет і, зокрема, соціальних мереж.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Свободівець, влада боїться арабської весни, соцмережах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]