Сб, 2024-04-20, 04:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Влада Італії засудила "мафіозний теракт" у Бріндізі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Жорстке засудження у зв'язку з актом насильства в місті Бріндізі висловили сьогодні, 19 травня, президент Італійської республіки Джорджо Наполітано, міністр внутрішніх справ Анна Марія Канчелльєрі, інші члени кабінету, представники політичних партій , а також Ватикану, передає ИТАР-ТАСС.

Прем'єр-міністр Маріо Монті із США, де знаходиться на саміті "вісімки", закликав усі сили об'єднатися в протистоянні небезпечним екстремістським тенденціям в країні.

Нагадаємо, саморобна бомба, що складалася з трьох невеликих балонів газу з детонатором, вибухнула 19 травня перед будівлею технікуму моди і дизайну імені Франчески Морвілло, колишньої судді та дружини борця з мафією Джованні Фальконе.

В результаті загинула 16-річна дівчина.

Її подруга з важким пораненням в живіт знаходиться у важкому стані в місцевій лікарні. ЗМІ раніше повідомляли про її смерть.

За останніми даними, поранення отримали ще 10 осіб, п'ять з них знаходяться в лікарні. Решта, що відбулися незначними травмами, виписані і відправлені на поправку додому.

У Бріндізі евакуйовані всі школи та ліцеї. Під особливий контроль узяті інші вразливі установи по всіх Апеннінах.

Слідчі підозрюють "мафіозний слід" в організації вибуху.

Мова йде про місцеву мафію "Cакра корона уніта", що поставляла зброю на Балкани під час громадянської війни.

У зв'язку з вибухом по всій країні скасовано заходи в рамках міжнародної культурної ініціативи "Ніч музеїв".

Як оголосив міністр культури Лоренцо Орнагі, "тишею культура в мовчазному засудженні насильства висловлює свою солідарність сім'ям жертв і постраждалих у цій трагедії".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1013 | Додав: nowyny | Теги: Бріндізі, італія, мафіозний теракт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]