Сб, 2024-04-20, 18:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Влада подає у відставку - масові протести в Боснії
Інші останні Новини світу
Глава боснійського кантону Сараєво Суад Жельковіч подав у відставку після соціальних протестів громадян. Про це повідомила Партія демократичної дії, до якої він входить.

Раніше також подали у відставку голови кантонів Тузла і Зеніца.

Протести в Тузлі почалися на початку тижня, після того, як у місті закрили і почали продавати фабрики, на яких працювало більшість жителів міста, інформує ВВС.

Демонстранти в інших містах, серед яких Мостар, Зеніца і Біхач, підтримали робітників з Тузли і звинуватили уряд в тому, що він не може впоратися з масштабним безробіттям.

За офіційними даними, повідомляє ИТАР-ТАСС, у результаті триденних заворушень у Боснії і Герцеговині постраждали 348 осіб: 187 поліцейських і 161 демонстрант.

Найбільше поранених у столиці країни – Сараєво: 144 правоохоронці і 138 маніфестантів.

Після акцій протесту у зв'язку з важкою економічною ситуацією в столиці Боснії і Герцеговини 8 лютого було відносно спокійно – між сторонами конфлікту запанувало деяке перемир'я, жителі міст допомагали комунальним службам ліквідувати наслідки заворушень.

7 лютого маніфестанти в Сараєво підпалили кілька урядових установ.

За даними ЗМІ, поліція застосовувала гумові кулі, сльозогінний газ і водомети проти демонстрантів, які закидали співробітників правоохоронних органів камінням.

Разом з тим очевидці подій заявляють, що застосування будь-якого зброї відносно демонстрантів не було.

Водночас міністр безпеки Боснії і Герцеговини заявив, що до спалахів насильства призвела надмірно використана поліцією сила, передає ВВС.

Фарудін Радончіч сказав ВВС, що відповідальна за те, що сталося, а також за корупцію та високий рівень безробіття, на які скаржаться мітингарі, найбільша партія в уряді – Соціал-демократична партія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: відставку, Боснії, масові протести, влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]