Пт, 2024-03-29, 03:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
Влада постарається не гаючи часу дати справі Щербаня хід, направивши її до суду - двокат Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Адвокат ув'язненої екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк побоюється, що справа проти їх підзахисної про вбивство депутата Євгена Щербаня може опинитися у суді найближчим часом.

"Слова Пшонки про те, що слідчі дії у цій справі завершено, означають, що вже завтра слідчий, владнавши ще кілька формальностей, зможе передати справу до суду. За цей час адвокат ні фізично, ні теоретично, ні практично нічого не зможе зробити", - заявив українській службі Deutsche Welle Плахотнюк.

Він пояснив, що з моменту внесення відомостей справи в єдиний реєстр досудових розслідувань слідчий отримує можливість збирати докази. При цьому право на адвоката у особи з'являється тільки з моменту повідомлення про підозру, тільки з цієї стадії адвокат може брати участь у слідчих діях і почати збирати докази невинуватості підзахисного.

Адвокат також розповів, що захист Тимошенко не отримувала повідомлень про вручення екс-прем'єру офіційного підозри, про що заявив Пшонка. "Якщо навіть допустити, що Юлії Володимирівні вчора було повідомлено про підозру, і Пшонка сказав правду про те, що матеріали цього виробництва передані в Качанівську колонію, і адвокати можуть з ними ознайомитися, то це означає тільки те, що Тимошенко та її захист фактично позбавили права захищатися", - заявив Плахотнюк.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 18 січня, генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що слідчі завершили розслідування вбивства депутата Щербаня і встановили, що замовниками злочину є екс-прем'єри Тимошенко і Павло Лазаренко. За словами генпрокурора, стаття кримінального кодексу, яку закидають Тимошенко в рамках цієї кримінальної справи, передбачає довічне ув'язнення.

Опозиція буде вимагати створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування справи щодо вбивства Щербаня і ряду інших відомих політиків.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: справі Щербаня хід, суду, адвокат Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]