Пт, 2024-03-29, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:20
Влада приховує діагноз Тимошенко. Їй нібито загрожує параліч
Інші останні Політичні новини

Міністерство охорони здоров'я заявило, що не буде розголошувати інформацію про медичний огляд і обстеження Юлії Тимошенко. Про це йдеться в заяві прес-служби Мінохорони здоров'я.

МОЗ повідомляє, що була створена медична комісія, до складу якої увійшли провідні фахівці медичних установ Національної Академії медичних наук України.

7 і 9 листопада комісія провела медогляд і обстеження Тимошенко в межах Лук'янівського СІЗО. Представники Міністерства охорони здоров'я до складу комісії, яка оглядала Тимошенко, не входили.

За даними відомства, висновки про стан здоров'я Тимошенко ухвалювалися колегіально, протокол підписано всіма членами комісії. "Поважаючи право Тимошенко на збереження лікарської таємниці і відповідно до чинного законодавства, лікарі не можуть розголошувати діагноз і висновки", - заявили в МОЗ.

У свою чергу у Державній пенітенціарній службі наполягають, що фахівці МОЗ входили до комісії, яка оглядала Тимошенко. Про це сказано у повідомленні прес-служби ДПС.

"9 листопада 2011 року медична комісія Міністерства охорони здоров'я України у складі чотирьох провідних фахівців провела дослідження стану здоров'я Юлії Тимошенко, що було зафіксовано у відповідному акті за підписами кожного фахівця, зокрема доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри ортопедії і травматології Національного медичного університету ім. Богомольця Бур'янова Олександра Анатолійовича", - сказано у повідомленні.

Однак вчора джерело видання Цензор.net, близьке до МОЗ, повідомило, що результати огляду Тимошенко сфальсифіковано та змінено на вимогу керівництва Пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я.

"Після огляду 7 листопада комісія підписала висновок про наявність у Тимошенко ознак загострення небезпечної міжхребцевої грижі, і рекомендувала негайну діагностику проблем спини у спеціалізованій клініці, з обов'язковим проведенням МРТ та інших обов'язкових експертиз", - розповіло джерело.

"Проте 9 листопада комісію повторно викликали в СІЗО нібито для повторного огляду, який повністю підтвердив результати першого. Після цього керівництво СІЗО запропонувало лікарям змінити лікарський висновок, щоб відпала необхідність проведення процедур поза стінами СІЗО", - пише видання.

"Однак Бур'янов відмовився підписувати фальсифікований діагноз. Він вказав на реальну загрозу для життя Тимошенко, адже у разі якщо загострення грижі не буде точно діагностовано, є загроза паралічу нижніх кінцівок ув’язненої. Тоді Бур'янову наказали мовчати, і фальшивий висновок підписав інший член комісії", - заявило джерело.

МОЗ і Державна пенітенціарна служба звернулися до політиків і представників ЗМІ з проханням не спекулювати на темі здоров'я і не політизувати діяльність лікарів.

"Втручання у роботу медичної комісії з боку адміністрації слідчого ізолятора та Міністерства охорони здоров'я України не було. Стан здоров’я Тимошенко перебуває під наглядом медперсоналу Київського СІЗО", - додали в ДПС.

Згодом, лікар, який оглядав Тимошнко, Олександр Бур'янов спростував, як він каже чутки про те, що він не підписав медичний висновок після медогляду підсудної. "Я не знаю звідки з'явилися чутки, що я не підписав висновок. Це неподобство. Плітки потрібно припинити", - додав він.

Зауважимо, 7 листопада Тимошенко не змогла вийти до свого адвоката Сергія Власенка через різке погіршення стану свого здоров'я.

Державна пенітенціарна служба заявляє, що Тимошенко з власної необережності спровокувала загострення болю в хребті. Але при цьому Тимошенко перебуває під постійним наглядом медперсоналу Київського СІЗО.

У "Батьківщині" кажуть, що владі мало закрити опозицію - її хочуть фізично знищити

Партія "Батьківщина" заявляє, що влада не просто ізолює лідерів опозиції від суспільства, кидаючи їх за ґрати за абсурдними звинуваченнями, а й планує фізично знищити їх. Про це заявили в прес-службі партії.

У "Батьківщині" нагадали, що здоров’я Юлії Тимошенко різко погіршилося, а захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, який три дні домагався побачення з хворою Юлією Тимошенко, тільки у середу в другій половині дня зміг поспілкуватися з нею. Він підтвердив, що через прогресуючу хворобу хребта Юлія Тимошенко не може самостійно пересуватися. У той же час, під тиском влади їй відмовляють в якісній медичній допомозі, яка може бути надана тільки в медичному закладі.

У партії повідомили, що лікарів, які проводили огляд Юлії Тимошенко, змушують фальсифікувати результати обстеження. "Після огляду Юлії Тимошенко медична комісія зафіксувала ознаки загострення хвороби, неможливість самостійного пересування і рекомендувала якомога швидше перевести екс-прем’єра до спеціалізованої клініки для проведення належної діагностики та лікування. Утім, за два дні лікарів змусили переписати висновок так, щоб потреба переведення Юлії Тимошенко в лікарню відпала", - йдеться в заяві "Батьківщини".

Партія також висловила подяку тим лікарям, які відмовляються підписувати фальшиві діагнози, розуміючи, що симптоми, зафіксовані у Юлії Тимошенко, вкрай небезпечні для її здоров’я та життя. "Ми просимо всіх лікарів, які обстежують політв’язнів та на яких чинять тиск, пам’ятати про клятву Гіппократа. Від вашої принципової професійної позиції залежить життя людей", - закликає "Батьківщина".

"Здоров’я не тільки Юлії Тимошенко, а й Юрія Луценка, і Валерія Іващенка – під реальною загрозою. Тому ми вимагаємо негайного переведення їх у лікарню та забезпечення належного лікування", - заявила "Батьківщина".

"Ми також звертаємося до Уповноваженого ВР з прав людини, до міжнародних організацій з питань охорони здоров’я та правозахисних груп з проханням втрутитися в ситуацію і не допустити фізичного знищення політв’язнів", - підкреслено в заяві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1234 | Додав: nowyny | Теги: Юлія Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]