Пт, 2024-03-29, 08:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Влада РФ пообіцяла зберегти накопичувальну частину пенсії
Інші останні Новини світу
Влада РФ пообіцяла зберегти накопичувальну частину пенсії
 Російська влада не має наміру скасовувати накопичувальну частину пенсії, заявив віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов на прес-конференції в рамках саміту АТЕС в неділю, 9 вересня, повідомляє РІА Новини.

"Ми ніяку частину накопичувальної пенсії не скасовуємо, це все чутки", - сказав Шувалов. Уряд працює над тим, як ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, повідомив перший-віце прем'єр, додавши: "Є різні пропозиції щодо модернізації. Ніяких пропозицій щодо скасування немає".
 
Ініціатором чергової реформи пенсійної системи виступив президент РФ Володимир Путін. Він доручив відомствам, в числі яких Мінпраці та Мінфін, підготувати проект реформ до 1 жовтня 2012 року.
 
Міністерство праці, що оприлюднило свій проект реформи пенсійної системи в кінці серпня, пропонує в якості тимчасової міри скоротити накопичувальну частину пенсії з 6 до 2 відсотків, а вивільнені кошти спрямувати на ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду.
Крім того, проект Мінпраці пропонує з 2015 року надавати громадянам право добровільно відмовлятися від накопичувальної частини пенсії.
 
Якщо ж майбутній пенсіонер вирішить зберегти накопичувальну частину, то перераховувати на неї частину зарплати він повинен буде самостійно.
 
Мінфін, у свою чергу, виступає за збереження існуючого порядку формування накопичувальної частини пенсії, пропонуючи стимулювати більш пізній вихід громадян на пенсію і підвищити мінімальний трудовий стаж, необхідний для отримання виплат, з п'яти до десяти років.
 
З 2002 року пенсії в Росії розділені на три частини: базову, страхову й накопичувальну.
Накопичувальну частину, фінансовану за рахунок сплати роботодавцем страхових внесків у розмірі 6 відсотків від зарплати, росіяни можуть передати в недержавні пенсійні фонди або, за замовчуванням, залишити на рахунках держкорпорації ВЕБ
.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: накопичувальну частину пенсії, влада рф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]