Пт, 2024-04-19, 16:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Влада сама собі присудила борг ЄЕСУ, щоб у всьому звинуватити Тимошенко, - Балога
Інші останні Політичні новини
Народний депутат Віктор Балога написав у своєму Facebook, що для того повісити на Тимошенко усіх собак влада сама собі присудила борг ЄЕСУ.

"Це ж треба так сильно хотіти повісити на Тимошенко усіх собак, щоб у своєму ж суді (а вони у нас гуманні і об’єктивні як ніде) присудити самому собі 3 мільярди гривень боргу ЄЕСУ.

При тому, що сама Москва не нагадувала про нього до 2011 року, поки ми самі не спитали, чи часом нічого там не завинили. І навіть після того як чиновник Міноборони заявив, що Росія пробачила борг ЄЕСУ, ми все одно дуже захотіли його повернути.

А зараз кажемо, що цих 3 мільярдів на заборгованість, яку ми самі собі присудили, в бюджеті немає. Так у мене питання – на які ще кроки готова піти влада, щоб залишити Тимошенко в тюрмі?", - написав Балога.

19 вересня поточного року Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ щодо боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис 506 грн.

Наприкінці вересня уряд України оскаржив в апеляційному порядку рішення Господарського суду Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд грн.

22 жовтня Апеляційний госпсуд Києва призупинив виробництво з розгляду апеляції про виплату українським урядом боргу ЄЕСУ перед Міноборони РФ у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічного кримінальної справи.

3 грудня Апеляційний господарський суд Києва залишив у силі рішення Господарського суду про виплату Кабінетом міністрів України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міноборони РФ.

19 грудня 2012 року Міністерство юстиції України подало до Вищого господарського суду України касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного госпсуду.

21 січня Вищий господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва та постанову Київського апеляційного господарського суду щодо виплати 3,1 млрд грн Міністерству оборони Російської Федерації боргу корпорації "Єдині енергетичні системи".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: борг ЄЕСУ, балога, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]