Чт, 2024-03-28, 21:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
Влада в Одесі просить суд заборонити проведення в місті "Маршу рівності"
Інші останні Новини з регіонів України

В Одесі влада просить суд заборонити проведення в місті "Маршу рівності" ЛГБТ-спільноти, запланованого на 13 серпня в рамках фестивалю квір-культури "ОдесаПрайд-2016".

Як повідомили у прес-службі фестивалю, 9 серпня до Одеського окружного адміністративного суду надійшов позов виконавчого комітету Одеської міської ради, в якому порушується питання про неможливість проведення вищезгаданої вуличної акції, передає УНІАН.

У прес-службі сказали, що наразі не будуть коментувати ситуацію.

Водночас зазначили, що цього року оргкомітет "ОдесаПрайд" ухвалив рішення, що "Марш рівності" має бути доступним для всіх людей, які хочуть підтримати ЛГБТ у боротьбі за права людини.

Як уточнили в оргкомітеті, в акції може взяти участь будь-хто, в тому числі, й ті, хто не має стосунку до ЛГБТ-спільноти. Єдина умова – досягнення 18-річного віку.

У прес-службі мерії підтвердили факт подачі позову.

За даними прес-служби, причина звернення до суду полягає в тому, що кілька організацій, зокрема, взаємовиключних поглядів, подали заявки на проведення акцій у центрі міста в один і той самий час. "Можливі небажані інциденти", - наголосили у прес-службі.

Як повідомлялось, в Одесі заплановано фестиваль квір-культури "ОдесаПрайд-2016" 10-14 серпня, у його рамках на 13 серпня - "Марш рівності".

Представники християнських конфесій звернулися до мера Одеси Геннадія Труханова, голови ОДА Міхеїла Саакашвілі, начальника регіонального главку Національної поліції Гіоргі Лорткіпанідзе і керівника управління СБУ в області Сергія Батракова з проханням не допустити проведення вуличної акції.

У серпні 2015 року в Одесі був заявлений аналогічний марш. Але мерія відмовилася прийняти заявку на його проведення, а суд заборонив цю публічну акцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: заборона, марш рівності, Суд, Одеса, влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]