Сб, 2024-04-20, 07:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Влада віддала олігархові титановий комбінат - нове придбання Фірташа
Інші останні Економічні новини
Переможцем серед недержавних учасників у конкурсі на придбання ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" стала Tolexis Trading Ltd, що входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа. Про це повідомив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розкриття пропозицій, які надійшли на конкурс, відбулося 13 грудня, однак ФДМ відмовлявся оголошувати результати протягом тижня без пояснення причин", - йдеться у повідомленні.

Крім Tolexis Trading, якій належать ТОВ "Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат" і "Валки-Ільменіт", в конкурсі взяла участь також заснована в 1996 році Ігорем Туркіним компанія Luxembourg Company of Metals & Alloys SA (LCMA, Люксембург), яка є мажоритарним власником російського виробника злитків титану і його сплавів ТОВ "Ступінська титанова компанія".

Переможець конкурсу повинен інвестувати в ТОВ не менш як 100 млн доларів (з яких 688,85 млн гривень - внесок у статутний фонд підприємства, решта суми - додатковий внесок, що не впливає на розподіл часток), а також забезпечити ЗТМК сировиною (ільменітом) вітчизняного виробництва.

Крім того, переможець повинен у тримісячний термін погасити заборгованість ЗТМК з виплати заробітної плати, податків, заборгованість за енергоносії.

Як відомо, Фірташ зареєстрував у Швейцарії компанію Ostchem Gas Trading, яка вже в наступному році продасть близько 2 млрд кубометрів газу промисловим споживачам, а в майбутньому планує наростити постачання.

Зазначимо, що активно скуповує пакети акцій більшості облгазів країни саме Дмитро Фірташ. Його компанія "Газтек" за 2,77 млн гривень купила на біржі невеликі пакети акцій п'яти облгазів, які виставив на торги Фонд держмайна.

Утім, це не перші придбання олігарха. 19 вересня компанія "Газтек" придбала 23,4% акцій компанії "Волиньгаз", 18 вересня - 20,39% акцій ПАТ "Чернівцігаз", 17 вересня - 15,9% акцій компанії "Житомиргаз", 13 вересня 26% акцій ПАТ "Тисменицягаз", 10 вересня - 25,8% акцій ПАТ "Сумигаз", 7 вересня 26% акцій ПАТ "Луганськгаз", 6 вересня 25% акцій ПАТ "Запоріжжягаз", 5 вересня - 26% акцій ПАТ "Дніпропетровськгаз", 4 вересня - 25% акцій "Севастопольгазу".

30 серпня "Газтек" також переміг і у конкурсі з продажу 25% ПАТ "Івано-Франківськгаз", запропонувавши 33,35 млн гривень при стартовій ціні 32,6 млн гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: титановий комбінат, Фірташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]