Вт, 2024-03-19, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:52
Владу буковинські свободівці закликали самолюструватися. Просять голову ОДА показати приклад
Інші останні Новини з регіонів України

Буковинських посадовців закликали розпочати самолюстрацію, не чекаючи допоки люструвати розпочнуть за наказом з Києва. Окрім інформації про статки, посадовцям пропонують розповісти про громадянство інших країн та причетність до партії регіонів й КПУ. Приклад просять подати голову Чернівецької ОДА Романа Ванзуряка. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.

Свободівець повідомив, що ще у квітні до нього звернулися мешканці Сторожинецького району, які наголошували на необхідності оприлюднення «публічно-значимої інформації» про керівників всіх державних служб та органів району. Депутатський запит щодо вказаної проблеми був підтриманий рішенням обласної ради, однак, за словами Мельничука, у відповідях державних органів на прохання оприлюднити таку інформацію, містилися, здебільшого, відписки.

Виходячи з такої ситуації, свободівці вирішили звернутися до всіх керівників місцевої влади щодо оприлюднення інформації, яка міститься в деклараціях держслужбовців. Це, на думку Мельничука, знизить напругу в суспільстві та стане першим кроком до відновлення довіри до влади.

«Найперше звертаюся до голови облдержадміністрації аби він оприлюднив свої дані, які є в декларації держслужбовців та завернувся до своїх підлеглих зробити те саме», - сказав Мельничук.

За його словами, окрім статків, посадовці мали б повідомити чи є вони громадянами інших країн. Свободівець зазначив, що в неофіційних розмовах працівники СБУ кажуть про певну кількість депутатів обласної ради, які мають подвійне громадянство. Водночас, Мельничук сказав, що стверджувати таку інформацію не може. Та й на офіційний запит СБУ повідомила, що не володіє даними щодо подвійного громадянства серед буковинських можновладців.

Якщо ж посадовці не захочуть самолюструватися, свободівці не виключають запровадження ініціативи зі збору підписів щодо обов’язкового підтвердження або спростування наявності подвійного громадянства, перебування на керівних посадах у ПР та КПУ й оприлюднення «публічно-значимої особистої інформації», яка міститься в декларації держслужбовця.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: приклад, ода, самолюструватися, буковинські свободівці, владу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]