Чт, 2024-03-28, 20:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
Владу "Свобода" звинуватила у дискредитації перед європейськими партнерами
Інші останні Політичні новини
У "Свободі" заявили, що влада використовує їх для того, щоб відвернути увагу Європи від вибіркового правосуддя в Україні.

Про це заявив "свободівець" Олег Панькевич, коментуючи звинувачення депутата Європарламенту Марека Сівця і глави МЗС України Леоніда Кожари на адресу його політсили, передає "Українська правда".

"Партія регіонів організовує брудні провокації, спрямовані проти об'єднаних опозиційних сил, насамперед проти "Свободи". Цього разу піар-акцію влаштували в Брюсселі", - сказав він, зазначивши, що мета таких дій - "відволікти увагу європейського співтовариства від проблеми вибіркового правосуддя в Україні, яку сьогодні може розглядати Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ".

Як відомо, у понеділок, 27 травня, Кожара запевнив членів Європарламенту, що якщо хтось зі "Свободи" порушить закон, то постане перед судом.

"Я абсолютно впевнений, що якщо хто-небудь з членів "Свободи" порушить закон, правляча партія і політична система в Україні негайно поведе його до суду. Ми дуже засмучені, що сьогодні ця радикальна партія є частиною Об'єднаної опозиції, і я не думаю, що цей факт робить Об'єднану опозицію більш прогресивною і більш проєвропейською", - заявив глава МЗС.

У свою чергу Панькевич зазначив: "Зауважу, що керівникові МЗС зовсім не личать такі висловлювання, він повинен піклуватися про авторитет держави, а не підігравати партії влади".

"Не маючи жодних серйозних аргументів для критики опозиції, після багатьох невдалих спроб розвалити політичний союз "Батьківщини", УДАРу і"Свободи" "регіонали" підло накидають клеймо антисемітизму на всі об'єднані опозиційні сили", - додав він.

"Піар-технологія із застосуванням таких звинувачень може частково спрацювати в Європі. Після багатьох десятиліть пропаганди із застосуванням терміна "антисемітизм" європейські політики й обивателі, почувши, як когось затаврували цим визначенням, втрачають здатність до критичної оцінки", - зазначив "свободівець".

"Тому необхідно критично ставитися до заяв деяких європейських політиків, яких через незнання українських реалій або в результаті підкупу олігархічний режим, який править в Україні, використовує для боротьби з опозицією. Такі акції спрямовані не тільки на дискредитацію об'єднаних опозиційних сил, а й проти європейського вибору українців", - підсумував депутат.

Як відомо, у понеділок, 27 травня, депутат Європарламенту (група соціалістів, Польща) Марек Сівець заявив: "Я бачив фотографію лідера "Свободи", а також Яценюка і Кличка разом, які демонструють єдність опозиції. Але я не можу уявити, що люди такі, як Кличко, позиціонують себе європейцями, і Яценюк, з відкритим мисленням, тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації".

Зазначимо, що ВО "Свобода" тривалий час перебуває під критикою в тому, що нібито ця політична сила лише імітує боротьбу з владою, а насправді фінансується нею.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: дискредитація, свобода, європейські партнери, владуа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]