Сб, 2024-04-20, 09:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
Влаштували страйк майже 10 тис. працівників угорського заводу Audi
Інші останні Новини Європейського Союзу

Майже 10 тис. працівників угорського заводу Audi влаштували страйк

Близько 9300 працівників заводу автовиробника Audi в угорському Дьєрі приєдналися до страйку, який почався минулого тижня.

Про це повідомила профспілка AHFSZ, пише Reuters.

Декілька раундів переговорів не наблизили сторони до згоди щодо умов оплати праці на заводі, де працює понад 13 тисяч осіб, і який є одним з найбільших у Audi.

28 січня відбулося зібрання близько 4500 працівників заводу, на якому було висловлено підтримку страйку, каже профспілка.

Страйк привів до зупинки виробництва на головному заводі Audi в Інгольштадті, Німеччина, через відсутність необхідних компонентів з Угорщини, таких як двигуни, сказав представник компанії.

Audi запропонувала загальне підвищення заробітної плати на 20% протягом цього року та наступного, але профспілка бажає негайного підвищення на 18%, щоб отримати паритет зі словацькими і польськими працівниками Audi, які, як заявляє вона, заробляють відповідно на 28% та 39% більше.

Нещодавно угорські профспілки висунули ідею організувати перший після падіння комунізму в країні загальний страйк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: страйк, 10 тис. працівників угорського заво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]