Пт, 2024-04-19, 18:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:49
Внесли до книги рекордів України як "Наймасовішу дегустацію" акцію "Смілянський вареник"
Інші останні Новини з регіонів України

У місті Сміла Черкаської області під час святкування Масляної на центральній площі міста 12 березня було встановлено національний рекорд України в категорії "Наймасовіша дегустація", передає УНІАН.

Під час кулінарного флешмобу "Смілянський вареник" вихованці Смілянського природничо-математичного ліцею зліпили 6001 вареник з картоплею і лівером. Ці вареники продегустували понад тисячу жителів Сміли, які прийшли на святкування.

Також під час дегустації вареників проходила благодійна ярмарка "Масляна на допомогу АТО", під час якої зібрали 4565 гривень на потреби воїнів АТО на сході країни.

По завершенні флешмобу "Смілянський вареник" представники Національного реєстру рекордів України вручили городянам сертифікат, який засвідчує встановлення національного рекорду в категорії "Наймасовіша дегустація".

Раніше Національний рекорд України встановили чигиринські кухарі - вони зліпили найбільший в Україні вареник з гречаного борошна. Для начинки вареника-рекордсмена використали більше 70 кг борошна, 42 кг м'якого сиру і 10 кг родзинок, сам вареник важив 120 кг і був у довжину більше 1,80 метрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: рекорд України, Наймасовіша дегустація, акція Смілянський вареник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]