Чт, 2024-04-25, 23:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Войовничий Саркозі вже чекає команди РБ ООН для нападу на Сирію
Інші останні Новини світу

Президент Франції Ніколя Саркозі підтримає військову операцію в Сирії за згодою Ради Безпеки ООН, заявив він в ефірі телеканалу France 2, повідомляє РИА "Новости".

"Якби було отримано згоду ООН, я підтримав би операцію в Сирії", - сказав Саркозі.

Він зазначив, що "французька армія не може втручатися в справи за кордоном, якщо жителі не перебувають в небезпеці і якщо немає міжнародного мандата, ми не та країна, яка просто так зробить це".

"Тому потрібно добитися зняття вето Росії та Китаю. Я сподіваюся, що вибори (Володимира) Путіна (президентом РФ) змусять його переглянути позицію по Сирії", - заявив французький президент.

Нагадаємо, що 17 березня 2011 року РБ ООН ухвалила резолюцію по Лівії, яка передбачала запровадження безполітної зони над Лівією і відкривала можливість іноземного військового втручання в ситуацію в цій північноафриканській країні, першою країною, яка скористалася цією можливістю стала Франція, яка 19 березня розпочала завдавати авіаудари по Лівії.

Як повідомлялося, 4 лютого Росія і Китай наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії, виступаючи саме проти можливого лівійського варіанту розвитку подій, що викликало хвилю обурення з боку Заходу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Войовничий Саркозі вже чекає команд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]