Ср, 2024-04-24, 01:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Воює з неплатниками і скорочує використання готівки влада Греції
Інші останні Новини світу
У Новому році в Греції можна буде платити готівкою тільки по 500 євро.

Греція планує максимально скоротити використання готівки, що повинно допомогти боротьбі з ухиленням від сплати податків, пише в неділю грецька газета "Катімеріні" з посиланням на Мінфін, передає РИА "Новости".

Вже в наступному 2013 року максимальний розмір наявної операції буде знижений до 500 євро, надалі планується ще більш понизити цей поріг, пише газета. Наразі діє правило, за яким максимальна сума готівкою при покупці складає 1500 євро.

Заступник міністра фінансів Йоргос Мавраганіс заявив в інтерв'ю виданню, що уряд має намір всіляко заохочувати використання засобів електронних платежів, щоб забезпечити прозорість операцій.

Греція зазнає хронічні труднощі із збором податків.

У кризу, коли банки опинилися на межі банкрутства, багато жителів країни запаслися готівкою, яку ховають в будинках.

Точний об'єм готівки, що перекочувала з рахунків в матраци громадян, невідомий, але передбачається, що він складає багато мільярдів євро.

Раніше повідомлялося, що влада Греції планує поповнити бюджет на 2 млрд євро за рахунок власників закордонних рахунків. Їм запропонують пояснити походження виведених з країни засобів і доплатити штрафи за можливі податкові порушення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: неплатниками, Греції, використання готівки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]