Чт, 2024-03-28, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:29
Волкер - на Донбасі з 2014 року вбито більше людей, ніж у Сребрениці
Інші останні Надзвичайні новини

На Донбасі з 2014 року вбито більше людей, ніж у Сребрениці, – Волкер

На Донбасі з 2014 року внаслідок збройного конфлікту було вбито більше людей, ніж у боснійській Сребрениці в середині 1990-х років.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер під час дискусії на форумі Yalta European Strategy, – повідомляє Європейська правда.

Волкер наголосив, що на сході України триває «гаряча війна», яка призводить до «катастрофічних наслідків для місцевого населення». Він зауважив, що в першу чергу йдеться про величезні гуманітарні проблеми.

«Понад 10 тисяч людей загинули – це більше, ніж у Сребрениці. Понад 1,5 мільйона осіб було переміщено. Це, напевно, найбільше переміщення європейського населення з часу Другої світової війни», – сказав Волкер.

«І цей конфлікт не завершився, він не є замороженим, він триває впродовж чотирьох років і продовжується щодня, щоночі», – додав спецпредставник США.

Також він зазначив, що у середньому кожні три дні на Донбасі гине один український боєць.

Як відомо, різанина у Сребрениці сталася в 1995 році, внаслідок цього воєнного злочину були вбиті близько 8 тисяч боснійських мусульман.

Як повідомлялось раніше, Волкер заявив, що на Донбасі не можна проводити вибори, поки це – окупована територія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: Донбас, 2014 року, вбито більше людей, ніж у Сребрениці, Волкер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]