Пт, 2024-04-19, 21:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:43
Волкер - РФ занадто далеко зайшла з військовою присутністю в Україні
Інші останні Новини України

За словами Волкера, США хочуть, щоб російські війська пішли з Донбасу

Російська Федерація занадто далеко зайшла з військовою присутністю в Україні.

Таку думку в інтерв'ю одному з російських ЗМІ висловив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

"США хотіли б знайти шляхи для поліпшення взаємин з Росією. Останнім часом у нас був дуже поганий період, неприємна ситуація з дипломатичними представництвами, і, чесно кажучи, український конфлікт входить в число проблем.

Мені здається, Росія занадто далеко зайшла з військовою присутністю в Україні, встановленням контролю над її територіями", - зазначив Волкер.

За його словами, на саміті G20 у Гамбурзі президент США Дональд Трамп говорив російському лідеру Володимиру Путіну, що присутність РФ в Україні є перешкодою для відновлення американо-російських відносин.

"Ми б хотіли врегулювання конфлікту в Україні. Щодо внутрішньої дискусії - ви маєте рацію, що в США зберігається дуже серйозне занепокоєння з приводу ситуації в Україні...

У США стурбовані ситуацією в Україні і хочуть, щоб російські війська пішли зі сходу України, а мінські угоди були виконані", - додав Вокер.

Нагадаємо, раніше Волкер назвав продовження закону про особливий статус Донбасу "твердими кроками для світу".

"Розширення спеціального статусу показує прийняття жорстких кроків для світу. Сподіваюся, що Росія зробить кроки для мирного врегулювання - час завершити конфлікт", - написав він у Twitter.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: україна, Волкер, військова присутність, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]