Пт, 2024-03-29, 02:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
Володимиру Висоцькому - 75. "В гости к Богу не бывает опозданий"
Інші останні Новини світу
25 січня 2013 виповнилося 75 років з дня народження одного з головних героїв цілої епохи - неповторного за щирістю і стрімкістю співака, поета і актора Володимира Висоцького. Вже більше 30 років, як його немає в живих. Однак пісні його, як і раніше популярнішим багатьох сучасних.

Вести.Ru публікують найзворушливіші і найпроникливіші слова про Володимира Висоцького.

warsh: "На мій погляд, він був генієм ХХ століття. Сплав особистості, голосу, фігури, віршів і пісень, слів і вчинків - був неповторний і унікальний. Втім, скептик може заперечити, що така доля всіх людей на Землі. Безумовно, але Висоцький був заряджений якоюсь особливою, високою і могутньою енергією, яка буквально відчувалася тільки при проголошенні його прізвища, нічим не примітного ні до нього, ні після.

Так, були й Сергій Єсенін, і Олександр Блок, і Володимир Маяковський, і Борис Пастернак, і багато інших іменитих і шанованих поетів російської літератури, яких я ціную і люблю. Але магнетизм Висоцького був (та й залишається) трансцендентним. Він відразу розумівся і приймався сільськими трудівниками і столичної інтелігенцією, фронтовиками, які бачили в ньому свого товариша-товариша по службі, і старателями з сибірської тайги.

Це була сильна і цільна особистість, яка не тільки висловила цілу епоху, але і втілила в собі сплав життя декількох поколінь співвітчизників. Від найпростіших до найскладніших. Висоцький, як велика і далека планета, яку ми досі відкриваємо".

аmakh: "Нинішній молоді, мабуть, непросто зрозуміти, чому Висоцький є для нас фігурою велетенською. Здавалося б - ну, актор. Хороший - треба відзначити. Ну, пісні співав під гітару. Так адже таких повно і у всіх є чого виплеснути назовні, щоб тебе спробували зрозуміти ...

А ось тут якраз і потрібно поставити відкриті дужки. Як це не дивно, але Висоцький ніколи не був офіційно визнаним поетом і співаком. Навіть звання артистичного до 42-м років не заробив. Так і пішов у світ інший простим актором театру на Таганці, хоч і провідним, на якого валили армії спраглих до мистецтва глядачів. Стояли в чергах по ночах, щоб отримати заповітний квиток на спектакль ...

І все ж не обов'язково мати корочку члена Спілки Письменників і Композиторів, щоб про тебе знали і тебе любили. Досить рвати душу і серце заради людей, і вони відразу зрозуміють: перед тобою Геній. Який може сказати просто і доступно".

eveselkova:"Магія Висоцького - не тільки в його піснях і зоряних ролях. Головна приваблива сила - в його чоловічому шармі. Алла Демидова, жінка з досить сильним, вольовим характером, якось сказала, що поряд з ним відчуває себе слабкою, тендітною, незахищеною ... "

sapron28: "... Значення і значущість Володі я розумів давно ... Думаю, після смерті Шукшина - удар по нашому мистецтву був найпотужніший. Володя буде енциклопедичним словником нашого часу .... Якщо від А до Я скласти теми його пісень, то встане час у всій його красі і непривабливості ... Висоцький - переможець у всіх темах, у нього дуже високий і навіть романтичний його моральний ідеал. І тут він наш сучасник ....

Його творчість суто моральна, суто гуманна, вона суто лицарська ... Володя народний, народний, народний! "Це витяги з запису ... написано в щоденнику Ролана Бикова. За це число про Володю досить багато. А особисто для мене творчість Висоцького співставна за своїм значенням з творчістю Пушкіна ".

feen-morgana: "Дивно якось і дико - Володимиру Семеновичу 75 ... У голові не вкладається. Як би склалася доля цілої країни, якби він був живий ... Висоцький - це як дихати. Це з народження і до останнього вдиху. Це - Життя. З днем ​​народження, Володимир Семенович".

polenova: "Привабливий смертельною чарівністю - у нас не було ні Дженіс Джоплін, ні Джима Моррісона, у нас не було свого Леннона, окрім Висоцького у нас нікого не було. Російський рок з'явився пізніше. Але ж і він - це так немало. З днем ​​народження вас, Володимире Семеновичу!"

estel-74:"... Для мене 25 січня набагато більш значуще, ніж 26 грудня, коли я народилася. Для мене це справжнє свято. Цього дня народилася людина, якій я зобов'язана дуже багатьом в цьому житті".

Володимир Висоцький - актор, поет, співак, найбільше йому підходить титул символу і легенди радянської епохи. У його Гамлеті і Глібі Жеглові, в його стрічках про тих, "хто не повернувся з бою", і про "порване вітрило" відбилися очікування і думки мільйонів радянських людей. Вони звучать актуально і сьогодні. Володимир Висоцький закінчив школу-студію МХАТ, попрацював у різних театрах, але його домівкою стала Таганка. А головним режисером і в театрі, і в житті - Юрій Любимов. Їх двох сприймали як - завжди "незгодних", непідцензурних, відважних, з якими офіційна влада змушена була якось рахуватися. Популярність Висоцького і його авторитет були недосяжні. Висоцький написав понад семисот пісень, з якими часто виступав з концертами. Помер Володимир Висоцький 25 липня 1980 під час Московської Олімпіади. Його похорон перетворився на народну скорботну ходу.

Не секрет, що багато геніальних людей володіли рідкісними здібностями провидців. Як відзначає у своєму дослідженні літератор Олександр Рижов, не позбавлений був тонкого чуття і Висоцький. В одному з не дуже відомих віршів "Спілкуюся з тишею я ...", написаному у травні 1980 року, він сказав : "Життя - алфавіт: я десь вже в "це-че-ше-щі"- піду я у це літо в малиновім плащі". Влітку 1980 року, 25 липня, Висоцького не стало.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: Володимиру Висоцькому - 75 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]