Чт, 2024-03-28, 11:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:06
Ворог активізував бойові дії, 4 військових загинуло, 2 поранено - ООС
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж минулої доби російські окупаційні війська 28 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів ОС, 9 з яких – із важкого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Ворог активізував бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На окремих ділянках бойовики використовували озброєння танків, ствольну артилерію та міномети, які заборонені Мінськими домовленостями.

На луганському напрямку противник проявляв активність у нічний час і вів вогонь по захисниках Новотошківського з танка, мінометів, автоматичних гранатометів та БМП.

Також відзначається активність бойовиків у районі Світлодарської дуги. Там із гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв українські позиції біля Світлодарська та Новозванівки.

Внаслідок вогневих провокацій один захисник України загинув і ще одного поранено.

Гаряче було в районі населеного пункту Південне, що на горлівському напрямку. Ворог активно застосовував міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети, вогонь з яких був прикриттям роботи снайпера та диверсійної групи.

Повідомляється, що  заходами вогневого впливу на окупантів вдалося стабілізувати ситуацію. Проте двоє захисників України загинули. На цьому ж напрямку внаслідок ворожого обстрілу з гранатометів та великокаліберних кулеметів отримав поранення захисник Луганського.

На донецькому напрямку ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції ООС у районі населених пунктів Мар’їнка, Верхньоторецьке та Авдіївка. Тут один із захисників Авдіївки отримав несумісні із життям поранення.

Залишалася напружена ситуація на маріупольському напрямку. Противник продовжував вести вогонь по українських позиціях із застосуванням зброї, яка має бути відведена на визначені Мінськими домовленостями відстані.

Так, ворог застосував по захисниках Павлополя ствольну артилерію калібром 122 мм, міномети калібром 120 мм та станкові протитанкові гранатомети.

Вогневого впливу також зазнали позиції ООС в районі населених пунктів Водяне, Лебединське, Гнутове, Новотроїцьке та Широкине. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил на цьому напрямку немає.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ активності не проявляли.

За уточненими даними розвідки, 9 бойовиків російських окупаційних військ знищено, 8 поранено.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: 4 військових загинуло, бойові дії, ООС, 2 поранено, ворог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]