Сб, 2024-04-20, 18:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:38
Ворог застосовує важке озброєння і вдень, і вночі: 6 поранених. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі ніхто з українських військових не загинув, але шестеро дістало поранень, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, шість військовослужбовців дістали поранень", - сказав Лысенко на брифінгу в суботу в Києві.

Також, за його словами, днями один військовослужбовець, який дістав важкого поранення 13 липня поблизу Кримського внаслідок підривання на вибуховому пристрої, помер у госпіталі. Крім того, один потрапив у полон.

"Учора вдень у Мар’їнці на прохання місцевих жителів група українських військовослужбовців вирушила на патрулювання з метою виявлення вибухонебезпечних предметів на дорозі, де ходять цивільні. Під час патрулювання наша група потрапила в засідку, внаслідок чого один військовослужбовець потрапив у полон", - сказав А.Лисенко.

За його словами, в Станиці Луганській між 00:00 і 1:00 сталася перестрілка між силами АТО і бойовиками, які контролюють протилежний берег Сіверського Дінця.

Активні бойові дії також розгорнулися в районі Попасної, де противник здійснив низку мінометних обстрілів позицій ЗСУ, випустивши понад 25 мін. Ще двічі незаконні збройні формування відкривали вогонь у цьому самому районі вже після заходу сонця.

"Загалом за минулу добу на луганському напрямі відбулося сім ворожих обстрілів, зокрема чотири мінометні", - повідомив Лисенко.

На донецькому напрямі, за його словами, за минулу добу було зафіксовано три ворожі артилерійські обстріли (всі - поблизу Невельського) і багато мінометних обстрілів (у Зайцевому, Верхньоторецькому і на ділянці фронту Авдіївка-Піски). А загалом відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 15 - із важкого озброєння.

"Противник застосовує важке озброєння і вдень, і вночі", - сказав Лисенко.

На маріупольському напрямі в п'ятницю сталося кілька бойових зіткнень сил АТО з бойовиками в Мар’їнці і Богданівці (кожне тривало близько 15 хвилин). "Наші сили успішно відбили напади ворожих диверсантів", - повідомив спікер АП.

У Красногорівці і Широкиному, як зазначив Лисенко, зафіксовано потужний мінометний обстріл із боку НЗФ - по позиціях ЗСУ було випущено понад 80 мін. У районі Докучаєвська триває затишшя. Загалом за минулу добу на маріупольському напрямі сталося 18 ворожих обстрілів і три бойові зіткнення.

У п'ятницю також противник двічі використав безпілотники для ведення повітряної розвідки на маріупольському напрямі.

Бойовики також неодноразово порушували режим тиші на Світлодарській дузі та по всьому периметру окупованої Горлівки. "У Майорську під вогонь НЗФ противника потрапив КПП на в'їзді до Горлівки: ворог двічі застосував БМП. На всіх ключових рубежах нашої оборони українські війська відкривали вогонь у відповідь - Зайцеве, авдіївська промзона тощо", - сказав Лисенко.

Спікер АП з питань АТО також повідомив, що Головне розвідувальне управління Міністерства оборони України оприлюднило персональні дані деяких командирів і навідників гарматних обслуг так званої 1-ї гаубичної самохідної артилерійської батареї 5-ї бригади противника, які обстрілюють житлові квартали з важкого озброєння, це, зокрема, це 44-річний Роман Безсмертний; 41-річний Сергій Зінченко; 30-річний Сергій Ковальов; 27-річний Олександр Шпудейко і 22-річний Олександр Нікітін.

За словами Лисенка, на станцію Іловайськ приїхали 3 цистерни з паливно-мастильними матеріалами, на станцію Суходольськ – залізничний ешелон з паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами. До Харцизька привезли міномети: 85 штук – 120-мм та 40 штук – 82-мм. А в Донецьку відбулася ротація окупантів зі складу 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Упродовж минулої доби в зоні проведення АТО один український військовий загинув, чотирьох - поранено. Один боєць загинув у районі Мар'їнки внаслідок мінометного обстрілу, а двоє – зазнали поранень. Ще двоє військових було поранено в районі Авдіївки та Зайцевого через обстріл з автоматичного гранатомету. Спікер АТО повідомив, що бойовики продовжують активні обстріли позицій українських військових в зоні проведення АТО.

Упродовж доби російські окупаційні війська на Донбасі 65 разів обстріляли підрозділи Збройних сил України. Про це повідомляв прес-центр штабу АТО.

"На Донецькому напрямку зафіксовано 38 випадків ведення вогню. По опорних пунктах поруч Невельського окупанти застосували 122 мм артилерію. Напруженою залишається ситуація в районі Авдіївки. Тут противник задіяв 120 та 82 мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Поруч Зайцевого, Опитного, шахти Бутівка та Пісок ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: 6 поранених, ворог, і вночі, важке озброєння і вдень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]